teatru tv vinovatul ion baiesu

În această vară Casa de Producţie a TVR v-a propus o retrospectivă a spectacolelor realizate în cei 60 de ani de la înfiinţarea Teatrului Naţional de Televiziune. Ne aflăm în perioada montărilor 1997–2017.

În această săptămână: ”Vinovatul” după Ion Băieşu, în regia lui Ion Gostin, distins cu premiul UNITER în 2014 pentru cel mai bun spectacol TV. 

Vinovatul Ion Baiesu tvr

Difuzat în premieră pe 8 decembrie 2014, „Vinovatul” este o ecranizare realizată de regizorul Ion Gostin după piesa omonimă a lui Ion Băieșu, avându-i în rolurile principale pe Ozana Oancea și Ionel Mihăilescu, doi actori de mare forță dramatică, alături de Erika Băieşu, Mihai Răzuş, Gabriel Fătu, Florin Roşu, Paul Mihăilă. Producător: Mihai Răzuş. Scenografia: Silvana Porojnicu. Director de imagine:  Silviu Andrei. 

Program de difuzare:

TVR 2: luni, 18 septembrie 2017, ora 21.10

TVR Internațional vineri, 22 septembrie 2017, ora 23.00, ora României

TVR Moldova sâmbătă, 23 septembrie 2017, 16.00

TVR3 duminică, 24 septembrie 2017, ora 20.00.

O femeie îl ademeneşte în camera ei de hotel pe ucigaşul iubitului ei din adolescenţă, hotărâtă să-l predea justiţiei cu câteva ore înaintea împlinirii termenului de prescripție a crimei. Strivit de frică şi de remuşcări, vinovatul îşi recunoaşte crima, dar femeia nu-l iartă, ci îl determină să se sinucidă, devenind ea însăși vinovată. 

„Singura ajustare făcută subiectului este aducerea intrigii din anii ’50 în atmosfera revoluţiei de la Timişoara (16–22 decembrie 1989); deci cu rămânere înlăuntrul supratemei, fără a modifica morala piesei şi fără a-l detaşa pe spectator de realităţile psihologice evocate. Fiindcă, dacă piesa face parte din teatrul neliniştii morale, și teleplayul nostru trebuie să se poziţioneze, firesc, în cinema-ul neliniştii morale.” Ion Gostin.

Teatrul Național de Televiziune este un proiect al Casei de Producție a TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe www.tvrplus.ro. Producător coordonator: Demeter András István.

Comunicat al Casei de Producție a TVR

logo-revista-teatrala-radioVezi și: Arhiva rubricii Teatru TV 

Arhiva rubricii Cronica de teatru tv de Ani Bradea

costintuchilaTEATRU TVcasa de producție a tvr,Erika Băieşu,Florin Roşu,gabriel fătu,ion baiesu,Ion Gostin,ionel mihăilescu,Mihai Răzuş,ozana oancea,Paul Mihăilă,teatru tv,vinovatul
În această vară Casa de Producţie a TVR v-a propus o retrospectivă a spectacolelor realizate în cei 60 de ani de la înfiinţarea Teatrului Naţional de Televiziune. Ne aflăm în perioada montărilor 1997–2017. În această săptămână: ”Vinovatul” după Ion Băieşu, în regia lui Ion Gostin, distins cu premiul UNITER în...