aniversare teatrul arte dell anima

Artiști, regizori, scenografi, critici de teatru și personalități publice s-au reunit joi, 22 iunie 2017 la aniversarea a doi ani de la înființarea Teatrului Arte dell’Anima din București, singurul teatru independent din zona Obor-Colentina, aniversare ce de această dată a fost însoțită de premiera unei noi producții: ”Frumoasa călătorie a urșilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt” de Matei Vișniec, în regia Dianei Tănase, ce îi aduce în fața publicului pe Rusalina Bona și Voicu Aaniței într-o relație de iubire aparte.

Frumoasa calatorie foto Carmen Musat Coman

”Frumoasa călătorie…”. Foto: Carmen Mușat Coman

Pornit din pasiune pentru artă, Teatrul Arte dell’Anima este un proiect ce continuă să susțină tinerii artiști, să tragă un semnal de alarmă asupra problemelor sociale, dar și să ajute la educarea viitoarei generații prin cursurile de dezvoltare personală prin teatru, dar și proiecte educative, creative și interactive.

logo arte dell animaÎn acești doi ani de existență, pe scena Teatrului Arte dell’Anima s-au jucat peste 50 de spectacole de teatru. De asemenea, producțiile teatrului au încântat atât ochii a peste 2000 de spectatori bucureșteni, la sediul său din strada Făinari nr. 17D, dar au participat la majoritatea festivalurilor naționale de profil, de unde s-au întors de fiecare dată împodobiți de laude și apreciere.

În urmă cu doi ani, Teatrul Arte dell’Anima era doar o idee, născută din multă pasiune și dedicare pentru artă. A reușit să crească și să ajungă astăzi la doi ani de existență prin susținerea neîntreruptă a fondatorilor săi: soții Crina Lință și Gabriel Lință.

arte dell anima

Printr-o continuă dăruire pentru artă și frumos, în urma celei de-a treia ediții a concursului ”Anima pentru societate”, a luat naștere a patra producție a teatrului, ”Frumoasa călătorie a urșilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt” de Matei Vișniec, în regia Dianei Tănase, cu Rusalina Bona și Voicu Aaniței. Muzica este realizată de Adrian Piciorea. Toți cei patru sunt tineri absolvenți UNATC, promoția 2016, continuând astfel să întărim unul din obiectivele noastre: de a susține tinerii absolvenți, de a le oferi un loc unde să-și pună în valoare talentul și creațiile. Piesă a unui autor contemporan, ce vorbește despre dragoste și destin, ”Frumoasa călătorie a urșilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt” este un spectacol captivant, menit să te poarte cu el de-a lungul a nouă nopți de iubire, la granița dintre realitate și vis.

BC0A9676

Evenimentul s-a bucurat și de prezența talentatei Grațiela, care a susținut un recital de vioară, de prezența a câtorva mimi, care au animat seara prin șotii și năzbâtii, dar și a statuilor vivante care au dat culoare locului, ajutându-te să parcurgi o călătorie în timp plină de magie.

Dorim să le mulțumim pe această cale tuturor prietenilor și susținătorilor prezenți la eveniment, partenerilor media, oficialităților din partea Primăriei Sectorului 2, Primăriei Municipiului București, Institutului Cultural Român, Centrului Cultural ”Mihai Eminescu”, Administrației Fondului Cultural Național, actorilor și artiștilor, fără ajutorul cărora nu am fi putut prinde aripi atât de repede. Ne propunem ca și în continuare să creăm spectacole ce mențin un standard de calitate, să susținem tinerii artiști, dar și să creăm o punte de legătură între generații prin prezența artiștilor cu experiență, să realizăm proiecte cu caracter social, prin care să reușim să evidențiem problemele actuale ale societății. Ne dorim să continuăm munca de educare prin cursurile de dezvoltare personală, ce ajută la dobândirea încrederii în forțele proprii, relaxării și concentrării, dar și stimulează creativitatea, fantezia și o dezvoltare armonioasă a relațiilor interumane.

Comunicat al Teatrului Arte dell’Anima

logo revista teatrala radioVezi: Arhiva Teatrul Arte dell’Anima

Arhiva rubricii Aniversare

costintuchilaANIVERSAREcrina lință,dezvoltare personală prin teatru,Frumoasa călătorie a urşilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt,matei vișniec,standard de calitate,strada fainari,Teatrul Arte dell’Anima
Artiști, regizori, scenografi, critici de teatru și personalități publice s-au reunit joi, 22 iunie 2017 la aniversarea a doi ani de la înființarea Teatrului Arte dell’Anima din București, singurul teatru independent din zona Obor-Colentina, aniversare ce de această dată a fost însoțită de premiera unei noi producții: ”Frumoasa călătorie...