aniversare teatrul de comedie 57 ani

Teatrul de Comedie din București a sărbătorit vineri, 5 ianuarie 2018, 57 de ani de la înfiinţare, alături de Orchestra Medicilor din România.

Seara a fost deschisă de un spectacol plin de umor, în spiritulul autentic al Teatrului de Comedie, care a fost dedicat momentului aniversar de către deja veteranii teatrului, actorii Dorina Chiriac, Bogdan Cotleţ, Andreea Samson şi Lucian Ionescu. Aceștia au dorit, prin momentul lor artistic, să le ureze, în numele tuturor, un prietenesc bun venit actorilor recent angajați: llona Brezoianu, Anghel Damian, Ana Maria Turcu, Andreea Alexandrescu, Alexandru Conovaru, Dan Rădulescu, Liviu Pintileasa, Silviu Debu, Anca Dumitra şi Irina Ştefan. Dovedind, prin ironie și autoironie, prin scenete și cuvinte bine aduse din condei, că într-adevăr comedia e la ea acasă, improvizația a adus zâmbete și râsete în rândul spectatorilor, pregătindu-i astfel pentru următorul moment artistic: recitalul susținut de Orchestra Medicilor din România ”Ermil Nichifor”.

George Mihaita - foto SILVIU COVACI

George Mihăiță

În deschiderea recitalului, au urcat pe scenă actorul Mihai Bisericanu, care a povestit cu mult umor istoria pianului, și managerul Teatrului de Comedie, George Mihăiță, care a ținut un scurt discurs de întâmpinare a prietenilor acestui teatru. Marele actor a dirijat, de asemenea, și prima melodie a serii, un binemeritat ”La mulți ani!”, intonat de public alături de Orchestră.

Orchestra Medicilor - foto SILVIU COVACI

Orchestra Medicilor din România. Fotografii de Silviu Covaci

Concertul extraordinar al Orchestrei Medicilor din România „Ermil Nichifor”, sub bagheta dirijorului Iosif Ion Prunner, a cuprins compoziții celebre de W. A. Mozart, J. Brahms și Franz Liszt, precum și parodia muzicală ”Eine Kleine Lachmusik” de Wolfgang Schröder.

Data de 5 ianuarie are o semificație importantă pentru Teatrul de Comedie.

La 5 ianuarie 1961, odată cu premiera spectacolului Celebrul 702” de Alexandru Mirodan, în regia lui Moni Ghelerter, se năștea Teatrul de Comedie. Aflat în clădirea mai vechiului teatru Alhambra, Teatrul de Comedie, sub directoratul lui Radu Beligan, Lucian Giurchescu, Valentin Plătăreanu, Silviu Stănculescu, Vladimir Găitan, Dan Vasiliu și George Mihăiță, a cunoscut ani de glorie, atât pe plan național, cât și internațional, distingându-se prin curaj, inovație și calitate.

Comunicat al Teatrului de Comedie din București

logo-revista-teatrala-radioVezi: Arhiva Teatrul de Comedie din București

Arhiva rubricii Aniversare

costintuchilaANIVERSAREaniversare rtr,Dan Vasiliu,Eine Kleine Lachmusik,george mihăiță,lucian giurchescu,moni ghelerter,radu beligan,silviu stănculescu,teatrul de comedie,Valentin Plătăreanu,vladimir găitan
Teatrul de Comedie din București a sărbătorit vineri, 5 ianuarie 2018, 57 de ani de la înfiinţare, alături de Orchestra Medicilor din România. Seara a fost deschisă de un spectacol plin de umor, în spiritulul autentic al Teatrului de Comedie, care a fost dedicat momentului aniversar de către deja veteranii...