teatrul-de-comedie-bucuresti-revista-teatrala-radio

Stagiunea cu numărul 67 a Teatrului de Comedie din București se va deschide joi, 22 septembrie 2016, ora 19.00, la Sala „Radu Beligan” cu spectacolul Îmblânzirea scorpiei de William Shakespeare în direcția de scenă a lui Gelu Colceag – un spectacol muzical în care bucuria de a trăi capătă însuşirile unui veritabil carnaval al Evului Mediu, în cadrul căruia totul era permis, pentru un număr de zile. Deşi în piesă avem de a face cu o situaţie greu de înţeles astăzi, condiţia femeii dinainte de emanciparea ei socială, spectacolul rupe zăgazurile prejudecăţilor, „scorpia” – care e, de fapt, femeia în dezacord cu „spiritul secolului” – îmblânzindu-se din propria ei voinţă şi, de ce nu, descoperind dragostea.

imblanzirea-scorpiei

Îmblânzirea scorpiei. Foto: Cristina Matei

În aceeași zi, la ora 19.00 vom marca deschiderea stagiunii și la Sala Nouă cu spectacolul Emancipare, text și regie Radu Iacoban, spectacol care se regăsește deja în selecția mai multor festivaluri importante din țară.

emancipare-ana-ularu

Ana Ularu în Emancipare. Foto: Adi Bulboacă

Biletele pentru ambele reprezentații si pentru spectacolele programate în perioada 22–25 septembrie 2016 sunt disponibile la casa de bilete și online pe www.comedie.ro.

Spectacole-eveniment și mari regizori

Premiera oficială a spectacolului Suflete moarte, dramatizare de Mihail Bulgakov după N. V. Gogol, regizat de Vlad Cristache, va avea loc în curând pe scena Sălii „Radu Beligan”, într-un decor gândit de Andu Dumitrescu. Montarea celor doi este o propunere îndrăzneață care evidențiază această capodoperă a literaturii universale. O morgă, o drezină, o gubernie din Rusia secolului al XIX-lea capătă valențe universale și demască într-o manieră comică o lume putredă și lipsită de morală.

suflete-moarte-gheorghe-visu-si-dragos-huluba

Gheorghe Visu și Dragoș Huluba în Suflete moarte. Sursa foto: Teatrul de Comedie din București

Alexandru Dabija revine la Teatrul de Comedie unde va începe repetițiile la spectacolul-eveniment Micul prinț de Antoine de Saint-Exupéry, cu Dorina Chiriac, Florin Piersic Jr., Valentin Teodosiu, Florin Dobrovici, Bogdan Cotleț, Sandu Pop, Mirela Oprișor, Alexandru Bogdan și alții. Muzica va fi semnată de Ada Milea, iar Mircea Cantor va concepe o instalație vizuală modernă care va amplifica lumea fantasică a Micului Prinț. Premiera va avea loc la sfârșitul acestui an.

virginia-mirea

Virginia Mirea

Kimberly Akimbo de David Lindsay-Abaire cu Virginia Mirea în rolul principal va intra de asemenea în repetiții în luna octombrie la Sala Studio. Regia este semnată de Andreea Vulpe, iar scenografia de Cristina Milea. Din distribuție mai fac parte Mihaela Teleoacă, Vlad Bîrzanu, Laura Creț și Ioan Coman.

Începutul anului 2017 îl readuce pe Horațiu Mălăele în postura de regizor, acesta urmând să monteze un spectacol pe un text contemporan românesc.

Spre finalul stagiunii, regizorul angajat al Teatrului de Comedie, Vlad Massaci, va monta un nou spectacol pe scena Sălii „Radu Beligan”.

Proiectele noii stagiuni

În mai 2017 cele mai bune producții teatrale din țară, spectacole de stradă, concerte, evenimente în aer liber, invitați surpriză din străinătate și o Gală festCO impresionantă vor marca cei 15 ani de existență a Festivalului Comediei Românești – festCO, singurul festival din țară dedicat dramaturgiei autohtone.

logo-teatrul-de-comedieTeatrul de Comedie continuă și în această stagiune, promovarea și susținerea tinerilor regizori și actori prin programul „Comedia Ține la TINEri” (ediția a VIII-a), proiect iniţiat cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti în parteneriat cu Clubul UNESCO Adolescenţii. Cele trei proiecte câștigătoare ale ediției anterioare vor vor fi montate pe scena Sălii Noi.

Un alt eveniment notabil al acestei stagiuni este programul „Liber la Comedie” care se va desfășura în luna octombrie 2016, când vor fi oferite publicului spectacole cu intrare liberă. Acest program pornește din dorința de a spori gradul de accesibilitate al spectacolelor noastre. Mai multe detalii despe „Liber la Comedie” vor fi anunțate în luna octombrie pe site-ul teatrului și pe pagina de facebook.

Comunicat al Teatrului de Comedie din București

logo-revista-teatrala-radioVezi: Arhiva Teatrul de Comedie din București

 Arhiva rubricii Știri

costintuchilaȘTIRIbulgakov,horatiu malalele teatrul de comedie,stagiune 2016-2017,suflete moarte gogol,teatrul de comedie,virginia mirea,vlad cristache
Stagiunea cu numărul 67 a Teatrului de Comedie din București se va deschide joi, 22 septembrie 2016, ora 19.00, la Sala „Radu Beligan” cu spectacolul Îmblânzirea scorpiei de William Shakespeare în direcția de scenă a lui Gelu Colceag – un spectacol muzical în care bucuria de a trăi capătă însuşirile...