teatrul prichindel festival izmir

Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” din Istanbul susține participarea Teatrului de Păpuși Prichindel din Alba Iulia cu spectacolul non-verbal The Universe From the Magic Lantern (Universul din lanterna magică) la Izmir International Puppet Days, festival care se desfășoară în perioada 3–20 martie 2016, în Izmir, cel de-al cincilea oraș ca mărime din Republica Turcia. 

Afis Prichindel izmir

Prima reprezentație a piesei va avea loc vineri, 11 martie 2016, începând cu ora 20.00, la Centrul Cultural Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa, iar cea de-a doua reprezentație este programată sâmbătă, 12 martie 2016, ora 14.00, la Teatrul Han din Alsancak din Izmir. 

Universul din lanterna magică 2 teatrul prichindel

The Universe From the Magic Lantern este singurul spectacol de teatru românesc selectat la ediția din acest an a Festivalului. Regia artistică, scenariul și adaptarea îi aparțin lui Radu Dinulescu, scenografia lui Ioan Pitic, iar muzica este semnată de Levente Szöcs. Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Teodora Popa, Irina Melnic și Radu Hăprian Dan.

The Universe From the Magic Lantern este un spectacol cu actori şi păpuşi, cu tot felul de maşinării şi instalaţii pentru copii de la 6 ani în sus, dar şi pentru părinţii lor.

Universul din lanterna magică

Imagini din spectacol. Sursa foto: Teatrul Prichindel din Alba Iulia

Într-un spaţiu nou, ostil, plin de bolovani şi pietre, dintr-un ou aruncat de destin, se naşte o lume nouă, cu fiinţe stranii, dar simpatice. Aceleaşi probleme, aceleaşi mituri, aceleaşi mici poveşti, ne amintesc de propria noastră istorie, de propriile noastre calităţi şi defecte… Lumea, lumile sunt ciclice şi mereu dorinţa de a depăşi condiţia duce fatalmente la catastrofă. Un spectacol care încearcă să ne spună, fără cuvinte, dar cu multă muzică şi culoare, cât de importantă este iubirea, mila şi teama în marea experienţă a vieţii din orice fel de Univers.

La festivalul de la Izmir participă 58 de companii de teatru din 32 de țări. Sunt incluse în ediția de anul acesta 64 de spectacole în 45 de locații, însumând un total de 275 de reprezentații.

Comunicat al Institutului Cultural Român „Dimitrie Cantemir”  Istanbul

logo revista teatrala radioArhiva rubricii Festivaluri

costintuchilaFESTIVALURIdestin,festival eatru papusi izmir,icr istanbul,izmir,ou,Radu Dinulescu,Teatrul Han din Alsancak din Izmir,teatrul prichindel alba iulia,universul din lanterna magica
Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” din Istanbul susține participarea Teatrului de Păpuși Prichindel din Alba Iulia cu spectacolul non-verbal The Universe From the Magic Lantern (Universul din lanterna magică) la Izmir International Puppet Days, festival care se desfășoară în perioada 3–20 martie 2016, în Izmir, cel de-al cincilea oraș ca mărime...