tes saptamana culturala israeliana

În perioada 30 octombrie–3 noiembrie 2017, s-a desfășurat Săptămâna Culturii Israeliene, coordonată de prof. univ. dr. Madeea Axinciuc, Directorul Departamentului de Hungarologie, Studii Iudaice și Rromani din cadrul Facultății de Limbi și Literaturi Străine, în colaborare cu Universitatea din București, Ambasada Statului Israel și Teatrul Evreiesc de Stat.

În cadrul acestui eveniment, Teatrul Evreiesc de Stat din București a prezentat două spectacole pe textele dramaturgului israelian contemporan Hillel Mittelpunkt: ”Varșovia: Ghid turistic”, regia: Eugen Gyemant și ”Șofer/Pictor“, regia” Alexandru Dabija.

Imagine din spectacolul Sofer Pictor Foto Oana Monica Nae

Imagine din spectacolul ”Șofer/Pictor”. Foto: Oana Monica Nae

Ambele spectacole fac parte dintr-un program cultural pe care Teatrul Evreiesc de Stat l-a derulat cu succes în ultimii 5 ani.

Programul ”Viaţa evreiască reflectată în dramaturgia israeliană” a fost gândit pentru a aduce în faţa publicului din România piese ale unor autori israelieni extrem de interesanţi, texte care să înfăţişeze lumea complexă a Israelului contemporan.

La ambele reprezentații, sala Teatrului Evreiesc de Stat a fost arhiplină, spectacolele fiind primite cu entuziasm de publicul spectator.

Comunicat al Teatrului Evreiesc de Stat din București

logo-revista-teatrala-radioVezi: Arhiva Teatrul Evreiesc de Stat

Arhiva rubricii Știri

costintuchilaȘTIRIdramaturgia israeliană,eugen gyemant,Hillel Mittelpunkt,Madeea Axinciuc,Săptămâna Culturală Israeliană,Teatrul Evreiesc de Stat din București
În perioada 30 octombrie–3 noiembrie 2017, s-a desfășurat Săptămâna Culturii Israeliene, coordonată de prof. univ. dr. Madeea Axinciuc, Directorul Departamentului de Hungarologie, Studii Iudaice și Rromani din cadrul Facultății de Limbi și Literaturi Străine, în colaborare cu Universitatea din București, Ambasada Statului Israel și Teatrul Evreiesc de Stat. În cadrul acestui...