new drama concurs teatrul excelsior

Teatrul Excelsior din București organizează, în perioada decembrie 2014–aprilie 2015, prima ediție New Drama – concurs de dramaturgie dedicat adolescenților cu vârsta între 14 și 18 ani, din întreaga țară. New Drama vizează toți tinerii pasionați de teatru și îi încurajează să își dezvolte imaginația prin însușirea și dezvoltarea tehnicilor de scriere dramatică.

NEW-DRAMA-concurs-dramaturgie-adolescenti

sigla teatrul excelsiorInițiativa Teatrului Excelsior se adresează tuturor adolescenților care au scris sau doresc să scrie o piesă într-un act. După trimiterea textelor pentru concurs, o comisie formată din dramaturgi și regizori va selecta 6 piese finaliste. Tinerii dramaturgi vor intra astfel în etapa a doua a proiectului, care cuprinde:

a. Workshop de scriere dramatică, susținut de regizori și dramaturgi cunoscuți pentru susținerea tinerilor interesați de teatru și scriere dramatică;

b. Spectacole lectură pe baza celor 6 texte finaliste, la Teatrul Excelsior;

c. Jurizare – un juriu format din regizori și dramaturgi va alege piesa câștigătoare a primei ediții New Drama;

d. Spectacol – piesa câștigătoare va fi montată la Teatrul Excelsior și va intra în repertoriul teatrului.

New Drama demarează, astfel, programul Excelsior Educațional, fiind primul dintr-o nouă serie de proiecte și evenimente al căror scop este educația prin teatru. Excelsior Educațional are ca obiectiv folosirea educaţiei ca modalitate de transmitere şi producere a unui act cultural (prin activităţi culturale întreprinse chiar de copii). Programul vizează un tip de instruire complementar educaţiei formale şi urmăreşte îmbunătăţirea orizontului cultural al copiilor, asigurarea unui mediu propice exersării şi cultivării diferitelor înclinaţii, aptitudini şi capacităţi.

Adolescenții pot să trimită piesa într-un act, alături de o scrisoare de motivație prin care explică de ce își doresc să participe la New Drama, la adresa presa@teatrul-excelsior.ro, până la data de 16 februarie 2015.

Cele 6 texte finaliste vor fi anunțate pe data de 25 februarie 2015, urmând ca a doua etapă a proiectului să se desfășoare în perioada martie–mai 2015. Costurile de transport și cazare pentru adolescenții finaliști, care nu locuiesc în București, vor fi acoperite de organizator.

Mai multe detalii despre participare se găsesc pe www.teatrul-excelsior.ro.

sigla teatrul excelsiorDespre Teatrul Excelsior

Teatrul Excelsior este un teatru tânăr, înfiinţat în aprilie 1990, la iniţiativa maestrului Ion Lucian, cel care i-a fost director timp de două decenii. Din 2011, funcţionează într-un sediu nou, situat în centrul Bucureştiului (str. Academiei, nr. 28), care include o sală de 180 de locuri. Este un teatru de repertoriu, care are ca public ţintă copiii, alături de alte trei teatre bucureștene, Teatrul „Ion Creangă”, Teatrul „Ţăndărică”, Opera Comică pentru Copii, dar este singurul a cărui activitate, conform statutului, se adresează şi adolescenţilor.

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Teatrul-Excelsior-Bucuresti/278030202238340

costintuchilaCONCURSconcurs de dramaturgie pentru adolescenti,ion lucian,teatrul excelsior
Teatrul Excelsior din București organizează, în perioada decembrie 2014–aprilie 2015, prima ediție New Drama – concurs de dramaturgie dedicat adolescenților cu vârsta între 14 și 18 ani, din întreaga țară. New Drama vizează toți tinerii pasionați de teatru și îi încurajează să își dezvolte imaginația prin însușirea și dezvoltarea...