fuchsiada-urmuz-teatrul-german-timisoara

Marți, 29 noiembrie 2016, la ora 17.00, în sala Mare a Teatrului Național din Cluj-Napoca, Teatrul German de Stat din Timișoara (TGST) participă la Festivalul Internațional de Teatru „Interferențe” cu spectacolul Fuchsiada după Urmuz, o instalație teatrală imaginată de Helmut Stürmer, asistat de Silviu Purcărete. Muzica spectacolului este compusă de Vasile Șirli, decorul este semnat de Helmut Stürmer, iar costumele de Corina Grămoșteanu.  

fuchsiada-8

A cincea ediție a Festivalului Internațional de Teatru „Interferențe” este organizată de Teatrul Maghiar de Stat din Cluj, în perioada 24 noiembrie–4 decembrie 2016, tema acestei ediții fiind „Odiseea străinului”. Gábor Tompa, directorul și selecționerul festivalului, declară că „noţiunea de străin este importantă pentru că fenomenul migraţiei a luat o amploare nemaiîntâlnită în ultima jumătate de secol.” Această ediție a festivalului găzduiește la Cluj 20 de companii din 14 ţări, publicul având ocazia de a vedea spectacole ale unor importante companii din lume, alături de producţii experimentale.

fuchsiada-16

Spectacolul Fuchsiada se află la a treia prezență festivalieră, după ce a participat la Festivalul Comediei Românești – festCO și la Festivalul Național de Teatru.

fuchsiada1

Fuchsiada. Sursa foto: TGST

Despre acest spectacol, Helmut Stürmer declară: „Teodor Fuchs, eroul nostru principal, a existat cu adevărat. A fost pianist comentator la filme mute şi probabil se visa compozitor celebru. Urmuz l-a cunoscut, şi pe semne că s-a recunoscut. Fuchsiada lui Urmuz înseamnă pentru mine nici mai mult, nici mai puţin decât însăşi condiţia artistului. Al nostru Fuchs, odinioară copil-minune şi apoi artist genial eşuează tragic, caraghios, sublim şi poetic, el cade spre stele. Fuchsiada, citind printre rânduri şi imagini, devine un elogiu al eşecului.”

Comunicat al Teatrului German de Stat din Timișoara

logo-revista-teatrala-radioVezi: „Fuchsiada”, în premieră la Teatrul German de Stat din Timișoara

Arhiva Teatrul German de Stat din Timișoara 
Arhiva Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca

Arhiva Festivalului Interferențe

Arhiva rubricii Festivaluri

costintuchilaFESTIVALURIfestivalul interferente 2016,fuchsiada urmuz,helmut sturmer,teatrul german de stat timișoara,vasile șirli
Marți, 29 noiembrie 2016, la ora 17.00, în sala Mare a Teatrului Național din Cluj-Napoca, Teatrul German de Stat din Timișoara (TGST) participă la Festivalul Internațional de Teatru „Interferențe” cu spectacolul Fuchsiada după Urmuz, o instalație teatrală imaginată de Helmut Stürmer, asistat de Silviu Purcărete. Muzica spectacolului este compusă de Vasile Șirli, decorul este semnat...