tgst

Teatrul German de Stat din Timișoara (TGST) participă în ultima săptămână a lunii mai 2016 la două festivaluri din București și Chișinău (Republica Moldova).

Astfel, spectacolul Fuchsiada este invitat la Festivalul Comediei Românești și va fi susținut marți, 24 mai 2016, la ora 20.00, în Sala Majestic a Teatrului Odeon din București.

Fuchsiada (15)

Fuchsiada

Festivalul Comediei Românești – festCO – este produs de Teatrul de Comedie din București. Cea de-a XIV-a ediție se desfășoară în perioada 21–29 mai 2016, selecția fiind realizată de criticul de teatru Doina Papp. Fuchsiada, „poemul eroico-erotic și muzical” al lui Urmuz, în versiunea germană a lui  Oskar Pastior, este o instalație teatrală imaginată de Helmut Stürmer, asistat de Silviu Purcărete. Muzica spectacolului este compusă de Vasile Șirli, decorul este semnat de Helmut Stürmer, iar costumele de Corina Grămoșteanu. Scenograful Helmut Stürmer, asistat de regizorul Silviu Purcărete, aduce cu această punere în scenă un omagiu scriitorului Urmuz și epocii sale, atât de importante pentru arta avangardistă și literatura contemporană.

Spectacolul derdiedans participă la Festivalul Internațional al Artelor Scenice BITEI, în Chișinău, Republica Moldova, vineri, 27 mai 2016, ora 20.00 în sala Teatrului Dramatic Rus de Stat „A. P. Cehov”.

Festivalul Internațional al Artelor Scenice BITEI (Bienala Teatrului „Eugène Ionesco”), ajuns la cea de-a 12-a ediție, va avea loc anul acesta în perioada 27 mai–5 iunie 2016, cuprinzând spectacole de teatru, dans și muzică din Belarus, Coreea de Sud, Franța, Israel, Japonia, Polonia, Republica Moldova, România, Rusia și Ucraina. Participarea TGST la acest proiect este sprijinită de Institutul Cultural Român.

derdiedans (22)

derdiedans. Sursa foto: TGST

Performance-ul derdiedans este o creație colectivă, coordonată de coregraful Florin Fieroiu. Decorul și costumele poartă semnătura Cristinei Milea. Cei zece performeri – Ioana Iacob, Daniela Török, Olga Török, Silvia Török, Anne-Marie Waldeck, Franz Kattesch, Konstantin Keidel, Georg Peetz, Horia Săvescu și Radu Vulpe sunt acompaniați de muzica lui Vlaicu Golcea. Deschiderea TGST spre teatrul de mișcare a generat invitații ale acestui spectacol la diverse festivaluri, de la Arad până la Tbilisi, în Georgia.

Ambele spectacole beneficiază de traducere în limba română.

Andreea Andrei
Referent de presă, Teatrul German de Stat din Timișoara

logo revista teatrala radioVezi: arhiva Teatrul German de Stat din Timișoara 

Arhiva rubricii Festivaluri

Arhiva rubricii Știri

costintuchilaȘTIRIderdiedans,Festivalul Internațional al Artelor Scenice BITEI,festivaluri chisinau,fuchsiada,teatru german de stat timisoara,urmuz
Teatrul German de Stat din Timișoara (TGST) participă în ultima săptămână a lunii mai 2016 la două festivaluri din București și Chișinău (Republica Moldova). Astfel, spectacolul Fuchsiada este invitat la Festivalul Comediei Românești și va fi susținut marți, 24 mai 2016, la ora 20.00, în Sala Majestic a Teatrului Odeon...