teatrul ion creanga deschidere stagiune

Debutul stagiunii 2017–2018 aduce noi povești pentru întreaga familie la Teatrul ”Ion Creangă” din București.

Începând cu weekendul 16–17 septembrie 2017, tinerii spectatori, însoțiți de părinți, ursuleți de pluș cu dulceață în șoșoni și bunici, sunt invitați să urmărească cele mai recente producții ale Teatrului ”Ion Creangă”: ”La un metru de tine” și ”Goe în Țara Minunilor”, dar și spectacole din repertoriul stagiunilor precedente.

Goe in Tara Minunilor

”Goe în Țara Minunilor”

Recomandat școlerilor și marinerilor cu vârsta peste 7 ani, spectacolul ”Goe în Țara Minunilor” pornește de la schița ”D-l Goe”, revizitând proza scurtă a lui I. L. Caragiale. Texte mai cunoscute și mai puțin cunoscute ale celebrului dramaturg sunt reașezate de regizorul Șerban Puiu într-o poveste contemporană, pe parcursul unei călătorii care poartă întreaga familie spre București. Însă, pe măsură ce personajele se cufundă în poveste, granița dintre realitate și fantezie devine din ce în ce mai subțire, până când Goe ajunge în Țara caragialească a Minunilor.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii Vlad Ianuș (Goe), Cristian Boeriu (Profesorul Pricupescu), Marioara Sterian (Mam’Mare), Marcela Andrei (Tanti Mița), Alexandra Velniciuc (Mamițica), Ionuț Antonie (Tatăl), Valeria Stoian și Dorin Enache, în rolurile celor doi servitori.

La un metru de tine

”La un metru de tine”. Sursa foto: Teatrul ”Ion Creangă”

Pentru micuții spectatori cu vârsta cuprinsă între 2 și 5 ani, Teatrul ”Ion Creangă” propune ”La un metru de tine”, un spectacol care spune povestea întâlnirii dintre El, un tată, un bunic și Ea, o fetiță a străzii, care trăiește într-o lume pătrată. Deși pare că lumile lor nu se pot intersecta niciodată, există însă un instrument care face toate deosebirile să dispară – imaginația. Cu multă răbdare și duioșie, El o învață pe Ea să-și folosească imaginația pentru a-și schimba perspectivele, pentru a transforma pătratul într-un fluture, într-o umbrelă sau un balon.

Creat de Andrea Buzzetti – actor, regizor și scenarist la Teatrul La Baracca Testoni Ragazzi, Italia – spectacolul ia forma unui mic poem nonverbal. Alături de Andra Mirescu/Mădălina Dorobanțu (Ea) și de Alexandru Ștefănescu/Tudor Morar (El), foarte tinerii spectatori descoperă un univers fermecat, aflat la doar un metru distanță, care se transformă cu ușurință prin gesturi și mișcări.

Spectacolele programate în luna septembrie se joacă la Sala Mică a Teatrului Ion Creangă, Str. Biserica Amzei nr. 21-23 (în vecinătatea Sălii Mari din Piața Amzei, nr. 13, aflată în renovare).

Biletele sunt disponibile în rețeaua Eventim, online pe www.eventim.ro, la sediul Eventim, aflat pe Bd. I. C. Brătianu nr. 6, și în magazinele partenere: Germanos, Domo, Vodafone, Orange, Librăriile Cărturești și Humanitas.

Mai multe informații despre spectacole și programul complet pentru luna septembrie sunt disponibile pe www.teatrulioncreanga.ro și Facebook.com/TeatrulIonCreanga.

Comunicat al Teatrului „Ion Creangă” din București

logo-revista-teatrala-radioVezi: Arhiva Teatrul „Ion Creangă”

Arhiva rubricii Știri

costintuchilaȘTIRIAlexandra Velniciuc,D-l Goe,Goe în Țara Minunilor,i l caragiale,La un metru de tine,povești pentru întreaga familie,serban puiu,teatrul ion creanga,Vlad Ianuș
Debutul stagiunii 2017–2018 aduce noi povești pentru întreaga familie la Teatrul ”Ion Creangă” din București. Începând cu weekendul 16–17 septembrie 2017, tinerii spectatori, însoțiți de părinți, ursuleți de pluș cu dulceață în șoșoni și bunici, sunt invitați să urmărească cele mai recente producții ale Teatrului ”Ion Creangă”: ”La un metru de...