În luna decembrie a acestui an, Teatrul Maghiar de Stat din Cluj participă pentru prima oară la Festivalul Internațional Ibsen Tokio, cu spectacolul Hedda Gabler de Henrik Ibsen, pus în scenă de Andrei Șerban. Spectacolul va fi prezentat publicului japonez pe 10 și 11 decembrie 2016. Turneul a fost posibil datorită sprijinului financiar acordat de Institutul Cultural Român.

Din programul festivalului parte, pe lângă trei interpretări diferite ale Heddei Gabler și căteva producții cu Un dușman al poporului, din țări precum Norvegia, Belgia și Japonia.

Mitsuya Mori, directorul artistic al festivalului, a declarat că scopul celei de-a treia ediții a Festivalului Internațional Ibsen este de a oferi, prin interpretări contemporane ale pieselor lui Ibsen, o imagine completă asupra lumii în care trăim. Tema centrală din acest an este Ibsen acum.

De asemenea, regizorul Andrei Șerban a declarat că „într-o lume în plină criză economică, în care se vorbeşte doar de salvarea prin bani, de frica de a-şi pierde statutul social, unde dragostea lipsește, iar relaţiile conjugale sunt dezastruoase, în care nu există alte interese decât grijile materiale, tot ce le rămâne personajelor e să încerce să dea un sens vieţii crezând în aceste pseudo-valori. De fapt ei sunt oglinda omului din ziua de azi, drama potenţialului uman rămas neîmplinit. Întrebarea piesei este: se poate trăi fără idealuri?”

Fotografii din spectacol de Biró István. Sursa foto: Teatrul Maghiar de Stat din Cluj

Rolul titular este interpretat de Imola Kézdi, alături de ea fiind Zsolt Bogdán, Anikó Pethő, Hatházi András, Ervin Szűcs, Csilla Varga, Réka Csutak. Scenografia spectacolului este semnată de Carmencita Brojboiu, Daniela Dima a fost asistent de regie, iar Eszter Biró dramaturgul spectacolului.

Comunicat al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca

logo-revista-teatrala-radioVezi: Arhiva Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca

Arhiva rubricii Turnee

costintuchilaTURNEEandrei șerban,festivalul ibsen tokio,hedda gabler,ibsen,teatrul maghiar de stat cluj,turnee rtr
În luna decembrie a acestui an, Teatrul Maghiar de Stat din Cluj participă pentru prima oară la Festivalul Internațional Ibsen Tokio, cu spectacolul Hedda Gabler de Henrik Ibsen, pus în scenă de Andrei Șerban. Spectacolul va fi prezentat publicului japonez pe 10 și 11 decembrie 2016. Turneul a fost...