festival teatru clasic almagro spania

Teatrul Maghiar de Stat din Cluj participă pentru prima oară la Festivalul Internațional de Teatru Clasic din Almagro, Spania, cu spectacolul Julius Caesar” de William Shakespeare, în regia lui Silviu Purcărete. Spectacolul este programat pe 28 și 29 iulie.

julius caesar 1

Ajuns la cea de-a 40-a ediție, Festivalul Internațional de Teatru Clasic din Almagro este considerat unul dintre cele mai importante evenimente teatrale ale lumii. Festivalul se desfășoară în peste 25 de spații și prezintă atât spectacole care ilustrează epoca barocului european (drame elisabetane, piese franțuzești neoclasice sau texte scrise în Secolul de aur al Spaniei) cât și spectacole din tradiția teatrului oriental (teatrul nō sau kabuki).

julius caesar 1

”Julius Caesar”. Sursa foto: Teatrul Maghiar de Stat din Cluj

Localitatea Almagro se află la doar 200 km distanță de Madrid, în regiunea Castilia – La Mancha. Participarea Teatrului Maghiar de Stat Cluj la acest festival a fost posibilă datorită sprijinului acordat de Institutul Cultural Român (ICR) prin ICR Madrid. Spectacolul ”Julius Caesar” este singurul spectacol din România invitat la acest festival.

Teatru în Almagro Sursa foto El Confidencial

Teatru în Almagro. Sursa foto: El Confidencial

festival_almagro

”Julius Caesar” a avut premiera în octombrie 2015. Rolul principal este interpretat  de Zsolt Bogdán, iar din distribuție fac parte: Miklós Bács, Gábor Viola, Szabolcs Balla, Emőke Kató, Enikő Györgyjakab, Csilla Albert, Balázs Bodolai, Áron Dimény, Loránd Farkas, Alpár Fogarasi, Melinda Kántor, Sándor Keresztes, Róbert Laczkó Vass, Ervin Szűcs, Loránd Váta și János Platz.

Comunicat al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj

logo-revista-teatrala-radioVeziArhiva Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca

Arhiva rubricii Festivaluri 

costintuchilaFESTIVALURIAlpár Fogarasi,aron dimeny,balazs bodolai,csilla albert,Emőke Kató,Enikö Györgyjakab,Ervin Szűcs,Festivalul Internațional de Teatru Clasic din Almagro,gabor viola,János Platz,Julius Caesar,Loránd Farkas,Loránd Váta,Melinda Kántor,Miklós Bács,Róbert Laczkó Vass,sandor keresztes,silviu purcărete,spania,Szabolcs Balla,teatrul maghiar de stat din cluj
Teatrul Maghiar de Stat din Cluj participă pentru prima oară la Festivalul Internațional de Teatru Clasic din Almagro, Spania, cu spectacolul ”Julius Caesar” de William Shakespeare, în regia lui Silviu Purcărete. Spectacolul este programat pe 28 și 29 iulie. Ajuns la cea de-a 40-a ediție, Festivalul Internațional de Teatru Clasic din...