teatrul mic bucuresti stagiune 2015_2016

Toamna aceasta, Teatrul Mic din București culege roadele stagiunii 2014–2015 care numără nu mai puțin de cinci premiere. Patru dintre spectacole au pornit încă din vară în aventura festivalurilor naționale și internaționale. Luna august a fost marcată de Edinburgh Fringe Festival. La „New Town Theatre – Majestic” cele douăsprezece reprezentații cu spectacolul 39 de trepte, în regia Gabrielei Dumitru, s-au bucurat de aplauzele sincere și intense ale spectatorilor veniți din toată lumea la festivalul care adună peste 3.000 de spectacole în fiecare an. 39 de trepte și-a continuat aventura la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea pe 25 septembrie 2015 și este programat la Festivalul Internațional de Film Comedy din Cluj pe 19 octombrie 2015. Pe 20 octombrie, în cadrul aceluiași festival, i se alătură  spectacolul Vania și Sonia și Mașa și Spike, în regia lui Horia Suru.

stefan-lupu-si-andreea-gramosteanu-spectacol-39-trepte

                         Ștefan Lupu și Andreea Grămoșteanu în 39 de trepte                                                   

După o nominalizare a Anei Ciontea în rolul Mamei și Premiul pentru Debut câștigat de Ana Bianca Popescu în cadrul Galei UNITER, spectacolul Numele, în regia lui Vlad Cristache, este invitat pe 1 octombrie 2015 la prima ediție a Festivalului de Teatru Excelsior Teen-Fest dedicată adolescenților, selecționat în cadrul Festivalului de Teatru Scurt de la Oradea și oaspetele Teatrului „Jean Bart” din Tulcea.                                                                                            

Cea de-a 25-a ediție a Festivalului Național de Teatru include în programul ei și numele Teatrului Mic, reprezentat de spectacolul Casa cu pisici, în regia lui Radu Iacoban. În cadrul festivalului vor avea loc patru reprezentații, pe 24, 26, 28 și 29 octombrie 2015.  

Cristian Iacob în Trei gemeni venețieni

Cristian Iacob în Trei gemeni venețieni    

În luna octombrie, Trei gemeni venețieni de Antonio Collalto, noul spectacol al Nonei Ciobanu, e marcat de trei date importante. Vineri, 2 octombrie va avea loc premiera oficială, pe 5 octombrie va călătorește la Festivalul Național de Comedie de la Galați, iar pe 16 își va muta sediul pe bulevardul Magheru, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Fest(in) pe Bulevard, organizat de Teatrul Nottara.                                 

La început de stagiune, la Teatrul Mic nu se numără doar festivalurile, ci și premierele. Spectacolul lui Gigi Căciuleanu, Un Minut de Dans sau UF!!!, realizat în parteneriat cu Fundația Art Production și care a avut premiera în cadrul Festivalului „George Enescu”, a fost sold out încă de la primele două reprezentații.  

inamicul poporului 

                                Inamicul poporului                            

Miercuri, 30 septembrie 2015, la Teatrul Foarte Mic se pregătește să iasă în lume Inamicul poporului de Ibsen, regizat de Ioana Păun. Spectacolul este realizat de Teatrul Mic în coproducție cu Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului (ARPAS), în cadrul proiectului „Surorile Heddei. Susținerea femeilor artist dinlogo teatrul mic bucuresti România și Estul Europei”, câștigător al Ibsen Scholarship 2014.                                         

Teatrul Mic nu și-a uitat trecutul glorios și nici rădăcinile din Sărindar, iar în toamna lui 2015 culege roadele și promite o revenire în forță.

Comunicat al Teatrului Mic din București

Vezi: noul site al Teatrului Mic

logo revista teatrala radioVezi: arhiva Teatrul Mic din București

Arhiva rubricii Știri

costintuchilaȘTIRI39 de trepte,ibsen,inamicul poporului,stagiune 2015-2016 teatrul mic,teatrul foarte mic,teatrul mic bucuresti,trei gemeni venețieni
Toamna aceasta, Teatrul Mic din București culege roadele stagiunii 2014–2015 care numără nu mai puțin de cinci premiere. Patru dintre spectacole au pornit încă din vară în aventura festivalurilor naționale și internaționale. Luna august a fost marcată de Edinburgh Fringe Festival. La „New Town Theatre – Majestic” cele douăsprezece...