tectonica sentimentelor 150 spectacole

siglanoua TNBJoi, 5 martie 2015, ora 19.30, la sala Atelier a Teatrului Național „I. L. Caragiale” din București, va avea loc cea de-a 150-a reprezentație a spectacolului Tectonica sentimentelor de Éric-Emmanuel Schmitt. Data premierei: 18 noiembrie 2009.

Ilinca Goia Foto Augustin Bucur

Ilinca Goia. Foto: Augustin Bucur

De 150 de reprezentaţii, aceiaşi actori minunaţi: Ilinca Goia, Liviu Lucaci, Tamara Creţulescu, Carmen Ionescu şi Valentina Zaharia aduc în scenă pentru dumnevoastră o captivantă poveste de iubire, un joc aprins, de orgolii şi gelozie, în care un bărbat devine miza pentru patru femei care au hotărât să lupte pentru a-l păstra sau pentru a-l câştiga.

liviu lucaci Ilinca Goia

Liviu Lucaci și Ilinca Goia. Foto: Augustin Bucur

O piesă de actualitate, scrisă de unul dintre cei mai jucaţi autori francofoni şi două personaje provenind chiar din România… Un discurs scenic atrăgător, într-o montare semnată de regizorul Nicolae Scarlat, despre filosofia inimii şi faliile produse de cutremure adesea imperceptibile, care pot lăsa urme adânci. Răsturnări de situaţie şi de relaţie, suişuri şi coborâşuri pe un… teren când accidentat, când… minat, cum este cel al iubirii, unde totul poate exploda într-o clipă, într-o piesă care o să vă meargă la inimă!

valentina zaharia

Valentina Zaharia

„În decorul Ştefaniei Cenean, simplu, elegant, inspirat, cu o cromatică foarte sugestivă (alb, negru, roşu) şi o lumină discretă (Georgiu Stan), se petrec două poveşti de dragoste, una în prelungirea celeilalte: femeia care vede nişte false simptome în relaţia de cuplu îşi pasează iubitul în braţele unei prostituate, prezentată sub masca unei studente fermecătoare. Pe acest fir dramatic sunt brodate cu lucrătură fină situaţii inedite, care supun personajele unor încercări de mare subtilitate. Actorii sunt la înălțimea rolurilor de compoziţie dificile.” – Alina Boboc, Jocurile dragostei la TNB, „Cronica Română”.

carmen ionescu

Carmen Ionescu

„Dragostea rămâne tema preferată, atât a celor preocupaţi de film sau de teatru, cât şi a consumatorilor de literatură. Tema este expusă sub o multitudine de aspecte, de la iubirea romantică, la dragostea carnală şi interesează orice fiinţă umană. Tectonica sentimentelor devine astăzi, la noi, în regia lui Nicolae Scarlat, o premieră pe ţară. Alegerea repertorială este meritorie, iar premiera se anunţă a figura pe afişul Naţionalului mai multe stagiuni, pentru că spectacolul speculează cu rafinament această temă, iar actriţele distribuite – Ilinca Goia, Tamara Creţulescu, Carmen Ionescu şi Valentina Zaharia – sunt minunate, tratând minuţios, la nuanţă partiturile ce le revin. […] 
Tectonica sentimentelor este un spectacol pentru toate gusturile despre «filosofia» dragostei, o telenovelă stilată, interpretată atractiv, ce merită a fi vizionată pentru că nu va dezamăgi pe nimeni.” – Ileana Lucaciu, Despre dragoste cu patru actrițe minunate, „Spectator”, 27 noiembrie 2009.

Bilete online: http://www.tnb.ro/ro/tectonica-sentimentelor-498#tabs-3

Comunicat al Teatrului Național „I. L. Caragiale” din București

logo revista teatrala radioVezi: Arhiva Teatrul Național din București

Arhiva rubricii Știri

costintuchilaȘTIRIcarmen ionescu,eric emmanuel schmitt,ilinca goia,nicolae scarlat,poveste de iubire,teatrul național bucurești,tectonica sentimentelor
Joi, 5 martie 2015, ora 19.30, la sala Atelier a Teatrului Național „I. L. Caragiale” din București, va avea loc cea de-a 150-a reprezentație a spectacolului Tectonica sentimentelor de Éric-Emmanuel Schmitt. Data premierei: 18 noiembrie 2009. Ilinca Goia. Foto: Augustin Bucur De 150 de reprezentaţii, aceiaşi actori minunaţi: Ilinca Goia, Liviu Lucaci,...