rapunzel de fratii grimm teatru radiofonic pentru copii

premiera tnrRapunzel de Fraţii Grimm, unul dintre cele mai frumoase basme ale copilăriei, va putea fi ascultat, în premieră, la Radio România Cultural, duminică, 15 noiembrie 2015, de la ora 9.00. Scenariul şi regia artistică: Gavriil Pinte. Spectacolul a fost lansat în cadrul Festivalului Internaţional al Teatrului Contemporan de Animaţie ImPuls, organizat de Teatrul „Ţăndărică” din București, în perioada 7–18 noiembrie 2015 şi a putut fi ascultat, în avanpremieră, în cadrul acestui eveniment, marţi, 10 noiembrie, de la ora 20.30. O altă audiție este programată miercuri, 18 noiembrie, de la ora 17.30.

Fratii Grimm

Frații Grimm

Minunatele Poveşti pentru copii şi familie, publicate de fraţii Iacob şi Wilhelm Grimm, la începutul secolului al XIX-lea, sunt socotite, la concurenţă cu volumul Micul Prinţ de Antoine de Saint-Exupéry, a doua cea mai bine vândută carte din lume, după Biblie. În cele două veacuri care s-au scurs de când au văzut lumina tiparului, personajele şi poveştile Fraţilor Grimm au făcut saltul din literatură, regăsindu-se în prezent în teatru, operă, benzi desenate, pictură, muzică rock, publicitate, modă, film şi au făcut înconjurul lumii, fiind traduse în peste 160 de limbi şi dialecte şi, mai mult, sunt unanim considerate drept veritabile pietre de temelie ale culturii universale şi au fost integrate în patrimoniul UNESCO la secţiunea „Memoria lumii’’.

fratii grimm basm rapunzel

Pornind de la basmul lui Rapunzel, povestit de Fraţii Grimm, spectacolul radiofonic ne poartă în inima pădurii, acolo unde trăieşte o fată frumoasă, cu părul lung-prelung, închisă într-un turn de o vrăjitoare. Ne însoţesc misterioşi povestelnici, ale căror voci par că se aud din toate tainiţele codrului şi care, asemenea unor misterioşi spiriduşi, glasuri şi personaje şăgalnice, amuzante şi amuzate, pun întrebări, caută răspunsuri, oferă soluţii, însoţesc personajele în drumul lor spre deznodământul totdeauna fericit în lumea basmelor. Povestea fermecătoarei Rapunzel este realizată radiofonic de o distribuţie, formată din actori ai Teatrului „Ţăndărică”, profesionişti de elită ai artei spectacolului pentru copii: Florentina Tănase, Daniela Ruxandra Mihai, Cristina Roşiianu, Graţiela Ştefan Ene, Dan Codreanu, Eugenia Barbu, George Simian, Paul Ionescu, Andreea Ionescu, Alexandru Neculcea. Rafinatul decor sonor, construit de Patricia Prundea – regizor muzical şi de ing. Iulian Iancu – regizor tehnic, dăruieşte personajelor atmosfera magică a mult visatului tărâm, pe care îl putem întrezări şi noi, ascultând basmul, dar numai dacă ţinem ochii închişi şi sufletul deschis, pentru că eroii poveştilor nu pot fi văzuţi, limpede, decât cu inima. Din echipa de realizatori ai spectacolului mai fac parte: Florin Bădic – regizor de montaj, Milica Creiniceanu – regizor de studio, Irina Soare – redactor şi producător.

Rapunzel premiera teatru radiofonic

Vă invităm să ascultaţi varianta radiofonică a basmului Rapunzel de Fraţii Grimm – un spectacol de excepţie, care vine să completeze, cu un titlu important, colecţia de montări inspirate din literatura clasică pentru copii, un dar deopotrivă pentru ascultătorii mici şi mari.

Serviciul  Comunicare al SRR

Fragment din spectacol

Vezi și: Revista Teatrului Național Radiofonic, 9–15 noiembrie 2015

logo revista teatrala radioArhiva rubricii Premieră

Arhiva Teatrul Național Radiofonic

costintuchilaPREMIERĂbasm de fratii grimm,Festivalul Internaţional al Teatrului Contemporan de Animaţie ImPuls,fratii grimm,gavriil pinte,memoria lumii,Poveşti pentru copii şi familie,rapunzel,teatrul tandarică
  Rapunzel de Fraţii Grimm, unul dintre cele mai frumoase basme ale copilăriei, va putea fi ascultat, în premieră, la Radio România Cultural, duminică, 15 noiembrie 2015, de la ora 9.00. Scenariul şi regia artistică: Gavriil Pinte. Spectacolul a fost lansat în cadrul Festivalului Internaţional al Teatrului Contemporan de Animaţie...