rtnr antet pagina home fara scris

Începând de vineri, 1 martie 2019, Teatrul Naţional Radiofonic vă dă întâlnire pe frecvenţele Radio România Braşov, în fiecare seară, de la ora 21.00.

În anul în care se împlinesc 90 de ani de la difuzarea pe teritoriul României a primului spectacol radiofonic, Teatrul Naţional Radiofonic face o surpriză pasionaţilor de teatru şi nu numai, din judeţele Braşov şi Sibiu. Aceştia se vor putea bucura seară de seară, timp de aproape două ore, atât de montările considerate deja repere, cât şi de cele mai recente producţii ale Teatrului.

Adrian Pintea și Mariana Buruiană la înregistrarea spectacolului ”Romeo și Julieta”

Adrian Pintea și Mariana Buruiană la înregistrarea spectacolului ”Romeo și Julieta”

Debutul TNR pe postul Radio România Braşov, se va face cu spectacolul Romeo şi Julieta” de William Shakespeare, în regia artistică a lui Dan Puican şi regia muzicală a lui Timuş Alexandrescu. În rolurile principale: Adrian Pintea şi Mariana Buruiană. Selecţia oferită publicului urmăreşte o ierarhie a valorilor artistice, dar şi o coerenţă tematică. Aşa se face că programul lunar va fi pregătit în jurul unei idei, care va ghida alegerea celor mai frumoase şi valoroase spectacole din repertoriul Teatrului.

Aşadar, martie este dedicat Femeii (femeia romantică, femeia puternică, femeia muză, femeia ideală sau imperfectă – EA în toate ipostazele sale) şi, în acelaşi timp, pune la dispoziţia ascultătorului poveşti pentru toate gusturile, acoperind o varietate de genuri şi titluri ale dramaturgiei şi literaturii universale, încununate, după buna tradiţie a Teatrului Naţional Radiofonic, de distribuţii cu nume importante şi voci inconfundabile ale teatrului românesc.

Dintre spectacolele care urmează să fie difuzate în luna martie, amintim: ”Meditaţiile Ritei” de Willy Russell (regia: Florian Pittiş), Dulcea pasăre a tinereţii” de Tennessee Williams (regia: Dan Puican), ”Peer Gynt” de Henrik Ibsen (regia: Titel Constantinescu), Maitreyi” de Mircea Eliade, ”Adam şi Eva” de Liviu Rebreanu (ambele în regia lui Leonard Popovici). Veţi recunoaşte, desigur, vocile marilor actori: Carmen Stănescu, Mirela Gorea, Carmen Galin, Irina Mazanitis, Valeria Seciu, Dorina Lazăr, Dana Dogaru, Emilia Popescu, George Constantin, Radu Beligan, Florian Pittiş, Mircea Albulescu, Ion Caramitru ş.a.

De asemenea, în fiecare duminică, ascultătorii vor fi înscrişi la un divertisment de performanţă, antrenaţi de marii actori de comedie: Marin Moraru, Ileana Stana Ionescu, Horia Şerbănescu, Rodica Popescu Bitănescu, Nae Lăzărescu ş.a.m.d.

Comunicat al Teatrului Național Radiofonic

logo revista teatrala radioVezi: Arhiva Teatrul Național Radiofonic

costintuchilaTEATRUL NAȚIONAL RADIOFONICRadio Brasov,romeo si julieta,teatrul national radiofonic
Începând de vineri, 1 martie 2019, Teatrul Naţional Radiofonic vă dă întâlnire pe frecvenţele Radio România Braşov, în fiecare seară, de la ora 21.00. În anul în care se împlinesc 90 de ani de la difuzarea pe teritoriul României a primului spectacol radiofonic, Teatrul Naţional Radiofonic face o surpriză pasionaţilor...