teatrul nottara turneu bruxelles

La început de stagiune, Teatrul „Nottara” din București se bucură de o semnificativă recunoaştere internaţională. Din luna mai, face parte din platforma EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe), iar în luna septembrie a devenit membru al NETA, în cadrul adunării generale a reţelei, găzduită de Festivalul EXPONTO, din Ljubljana. New European Theatre Action este una dintre cele mai importante asociaţii teatrale europene, cuprinzând 68 de teatre şi festivaluri din 20 de ţări.

Pe lângă faptul că face parte din aceste două organizaţii care definesc peisajul cultural european, Teatrul „Nottara” este prezent şi prin spectacolele sale pe marile scene ale lumii. Astfel, în această săptămână, două dintre apreciatele sale producţii se vor juca la Bruxelles, în Belgia.

Matrimoniale_Ada Navrot, Mihai Marinescu, Crenguta Hariton, Lucian Ghimisi

Ada Navrot, Mihai Marinescu, Crenguța Hariton, Lucian Ghimiși în Matrimoniale

La invitaţia European Artists Management, Matrimoniale de Lia Bugnar, şi Aprilie, dimineaţa de Mihai Ispirescu, ambele montări în regia Dianei Lupescu, vor avea câte o reprezentaţie în cadrul proiectului internaţional al Festivalului EuRoCultura. Acestea vor fi susţinute în limba română, cu titrare în franceză, iar din distribuţie fac parte: Ada Navrot, Crenguţa Hariton, Lucian Ghimişi, Mihai Marinescu (Matrimoniale), respectiv Mihai Marinescu, Lucian Ghimişi, Ada Navrot, Dan Clucinschi, Raluca Tiţa (Aprilie, dimineaţa).

Aprilie, dimineata_Lucian Ghimisi, Ada Navrot, Mihai Marinescu, Raluca Tita, Dan Clucinschi

Lucian Ghimiși, Ada Navrot, Mihai Marinescu, Raluca Tița, Dan Clucinschi în Aprilie, dimineața

Spectacolele sunt programate în datele de 24 septembrie (Aprilie, dimineaţa) şi 25 septembrie 2015 (Matrimoniale), la prestigiosul Palais des Beaux-Arts (BOZAR), în sălile Studio şi Salle M. Creat de faimosul arhitect Victor Horta, în stil art nouveau şi art deco, BOZAR este considerat a fi centrul artei belgiene. Palatul artelor şi-a deschis porţile în 1928, iar în cei aproape 100 de ani de istorie culturală a găzduit spectacole de teatru, expoziţii de artă plastică, evenimente neconvenţionale, concerte etc.

După acest turneu, între 8 şi 17 octombrie 2015, scena teatrală internaţională se va muta pe bulevard, Teatrul „Nottara” organizând cea de-a treia ediţie a Festivalului „Fest(in) pe Bulevard.

Vă aşteptăm la teatru!

Mădălina Negrea

Secretar literar

logo revista teatrala radioArhiva Teatrul „Nottara”

Arhiva rubricii Turnee

costintuchilaTURNEEaprilie dimineata mihai ispirescu,art deco,bruxelles,festin pe bulevard,matrimoniale,teatrul nottara
La început de stagiune, Teatrul „Nottara” din București se bucură de o semnificativă recunoaştere internaţională. Din luna mai, face parte din platforma EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe), iar în luna septembrie a devenit membru al NETA, în cadrul adunării generale a reţelei, găzduită de Festivalul EXPONTO, din Ljubljana....