teatrul nottara suspendare activitate

Începând cu data de 23 noiembrie 2015, Teatrul „Nottara” a fost nevoit să suspende organizarea de spectacole şi evenimente în cele două săli aflate pe Bd. Magheru nr. 20 din Bucureşti, având în vedere că imobilul în care sunt situate are bulină roşie.

foaier sala nottara

Decizia vine ca urmare a promulgării Legii nr. 282/2015, publicată în Monitorul Oficial nr. 806 din 19 noiembrie 2015, de completare şi modificare a Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994, privind măsurile pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente.

Cu o istorie bogată, de aproape 70 de ani de activitate teatrală neîntreruptă, dintre care 55 în imobilul din Bd. Magheru, Teatrul „Nottara” face parte din patrimoniul nostru cultural şi trebuie să îşi continue activitatea. Managerul teatrului, Marinela Ţepuş, a declarat: „Teatrul «Nottara» este și va rămâne un simbol pentru comunitatea bucureşteană. Asigurăm publicul că teatrul a depus şi va depune, la toate autoritățile competente, absolut toate diligențele necesare pentru rezolvarea de urgenţă a acestei situații, solicitând Primăriei Municipiului Bucureşti, în subordinea căreia ne aflăm, inclusiv punerea la dispoziție a unui alt spaţiu, în vederea susținererii temporare a reprezentaţiilor noastre. De asemenea, considerăm că este absolut necesară realizarea unei noi expertize a clădirii, cu mijloacele moderne ale anului 2015. Există multe semne de întrebare legate de modul în care a fost realizată prima expertiză, pornind de la faptul că în dosar este trecut anul 1935 ca fiind an de construcţie, deşi clădirea a fost construită în 1945, după cutremurul din 1940, când s-au schimbat normele de construcţie.”

teatrul nottara

Este necesară găsirea de urgenţă a unei soluţii pentru a rezolva această situaţie şi a păstra identitatea culturală a teatrului. De asemenea, hotărârea de a suspenda evenimentele nu afectează doar Teatrul „Nottara”, ci şi pe toţi cei pe care teatrul îi găzduia. În sălile de pe Bd. Magheru aveau loc frecvent spectacole ale altor trupe, lansări de carte, aniversări ale unor mari actori şi multe alte evenimente culturale, care acum nu vor mai fi posibile.

imagine teatrul nottara

Persoanele care au cumpărat bilete la spectacolele care erau programate în perioada următoare sunt aşteptate la agenţia de bilete din Bd. Magheru nr. 20 pentru a recupera contravaloarea acestora.

Pentru întrebări suplimentare, vă stăm la dispoziţie.

Persoană de contact: Paula Varga, Marketing şi Comunicare, tel. 0734 783 461; marketing@nottara.ro; paula.varga@nottara.ro

Parteneri media: Radio România, Radio România Cultural, Radio România Bucureşti FM, RFI România, AGERPRES, Observator Cultural, VIP, Zile şi nopţi, Teatrul Azi, Şapte Seri, Sensotv.ro, Yorick.ro, PORT.ro, ZiarulMetropolis.ro, TheEpochTimes.ro, BIGCITYLIFE.ro, Hyperflash, Hotnews, Radio Zu, Radio Romantic, Jurnalul Naţional, Antena 3, Esquire, Harper’s Bazaar, Casa Lux, Femeia.

Comunicat al Teatrului „Nottara” din București

logo revista teatrala radioArhiva Teatrul „Nottara”

Arhiva rubricii Știri

costintuchilaȘTIRIbd magheru,cladiri cu bulina rosie,teatrul nottara,teatrul nottara suspendare activitate
Începând cu data de 23 noiembrie 2015, Teatrul „Nottara” a fost nevoit să suspende organizarea de spectacole şi evenimente în cele două săli aflate pe Bd. Magheru nr. 20 din Bucureşti, având în vedere că imobilul în care sunt situate are bulină roşie. Decizia vine ca urmare a promulgării Legii...