Teatrul Colibri deschidere stagiune

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri” din Craiova deschide oficial stagiunea 2014–2015 vineri, 7 noiembrie 2014, la ora 19.00

Turate la începutul lunii octombrie, motoarele Fabricii de poveşti electroCOLIBRI lucrează la capacitate maximă pentru a pune în mișcare gala ce deschide oficial stagiunea 2014–2015, cu un spectacol unic și irepetabil, asemenea celui ce a marcat a 65-a stagiune și inaugurarea noului sediu. 

Teatrul Colibri

Reprezentația de vineri, 7 noiembrie este o coproducţie a Teatrului „Colibri” şi Liceului de Arte „Marin Sorescu”, prin care instituția noastră își respectă misiunea de a-i atrage pe tineri, implicându-i nu doar ca spectatori, ci și ca protagoniști. 

Spectacolul de gală îmbină o retrospectivă a stagiunii trecute cu momente din reprezentațiile repertoriului actual. 

sigla-teatrul-colibriColajul de melodii cuprinde piese celebre precum: Canção do Mar, In Noctem (din Harry Potter), The Second Waltz de Șostakovici, My Sweet and Tender Beast de Eugen Doga, An Epic Age, Anytime, Anywhere, în interpretarea Corului și Orchestrei Liceului de Arte „Marin Sorescu”, dirijor Florian George Zamfir. 

În momentele de animație se vor recunoaște păpuși, decoruri, costume, recuzită, fragmente din poveștile Fabricii electroCOLIBRI ca: Eu sunt Shakespeare, Sarea în bucate, Inimă de piatră, Fata babei și fata moșneagului, Rățușca cea urâtă. Spectacolul de gală este coordonat de Rodica și Mugur Prisăcaru, actori alături de care, pe scenă, publicul se va bucura să-i revadă pe Ionica Dobrescu, Adriana Ioncu, Iulia Cârstea, Oana Stancu, Alis Ianoș, Daniel Mirea, Emanuel Popescu, Cosmin Dolea. Sunetul este asigurat de Costi Bîrțan, luminile de Laurențiu Milici, iar proiecția video o va face Iulia Enculescu.

Parteneriatul deja consolidat cu Liceul de Arte „Marin Sorescu” nu se oprește aici.

Pentru că știm cât sunt de talentați și creativi, i-am invitat pe elevii care urmează cursurile de artă plastică să își expună lucrările și, mai mult, ca dovadă a trainicei colaborări, să se ocupe de însuflețirea clădirii Teatrului „Colibri”.

Printre oaspeții acestei gale se numără și actorul Marcel Iureș, fondatorul și directorul Teatrului ACT din București, instituție cu care Teatrul „Colibri” oficializează un parteneriat pe termen lung menit, pe de o parte, să anime secțiunea de tineret în Fabrica de povești, dar mai ales să împlinească datoria noastră de a-l sigla-teatrul-colibriaduce acasă  și de a ne alătura demersului său cultural și artistic, cu impact la nivel mondial, atât de benefic în contextul candidaturii Craiovei la titlul de Capitală culturală europeană 2021, Marcel Iureș fiind cetățean de onoare al orașului.

Avem și un preț unic pentru acest spectacol irepetabil: 10 lei/pers.

Comunicat al Teatrului „Colibri” din Craiova

costintuchilaȘTIRIcraiova,inimă de piatră,marcel iureș,sarea în bucate,șostakovici,teatrul colibri stagiune 2014-2915
Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri” din Craiova deschide oficial stagiunea 2014–2015 vineri, 7 noiembrie 2014, la ora 19.00 Turate la începutul lunii octombrie, motoarele Fabricii de poveşti electroCOLIBRI lucrează la capacitate maximă pentru a pune în mișcare gala ce deschide oficial stagiunea 2014–2015, cu un spectacol unic și irepetabil, asemenea celui...