premiera teatrul excelsior timeaholics

TimeAholics – o piesă scrisă de un tânăr de 17 ani

Duminică, 26 februarie 2017, ora 19.00, la Teatrul Excelsior din București va avea loc premiera spectacolului TimeAholics de Bogdan Capșa, regia Anca Ciuclaru, cu piesa câștigătoare la cea de-a doua ediție a Concursului de dramaturgie pentru adolescenți ”New Drama”. Distribuția: Saleswomen – Lavinia Șandru / Andreea Șovan; Bogdan – Ovidiu Ușvat; Dragoș/ Alex – Dan Clucinschi; Ghiță – Marian Rădulescu; Domnul Timpureanu – Robert Robert Emanuel; Mihaela – Iulia Samson; Alexandra – Andreea Șovan / Oana Tofan. Scenografia: Anca Ciuclaru. Grafica: Florin Bănăscu. Video & Sound design: Cristian Niculescu, Luca Achim. Make-up: Andreea Maria.

TimeAholics-afis

TimeAholics este o tragicomedie care aduce în prim-plan una dintre cele mai actuale teme ale lumii contemporane – lipsa timpului – și propune un exercițiu de imaginație: cum ar arăta viața noastră dacă am putea să cumpărăm Timp?

”Ne plângem din ce în ce mai des că nu mai avem timp pentru noi, pentru ceea ce ne face plăcere, pentru familie, pentru ceea ce contează pentru noi, că nu mai știm cine suntem noi. De ce? Pentru că omul contemporan vrea să facă prea multe, prea repede, cu prea multă încrâncenare. El trebuie să aibă o carieră strălucitoare plus o căsnicie fericită, copii olimpici, o viață socială bogată, dar și una virtuală foarte activă. El le vrea pe toate, dar nu realizează că timpul nu se poate dilata astfel încât să le facă și bine, astfel că apar drame: părinți cu cariere strălucite nevoiți să lucreze până târziu, uneori și în week-end, dar care nu mai au un minut în plus pentru propriii copii – abandonați de cele mai multe ori în brațele bonei sau ale grădinițelor private; adolescenți a căror viață se petrece mult prea mult în virtual și prea puțin în real, care suferă crize acute de anxietate în momentul în care se confruntă cu o situație reală ș.a.m.d.” – Anca Ciuclaru, regizor.

timeaholics

Alături de actorii Teatrului Excelsior, din distribuția spectacolului TimeAholics face parte și actrița Lavinia Șandru, care a fost membră a juriului Concursului ”New Drama” 2016 împreună cu dramaturgul Mihaela Michailov și regizorul Horia Suru. Girând pentru textul desemnat câștigător, Lavinia Șandru a acceptat să revină pe scenă, în spectacolul montat de Anca Ciuclaru.

Spectacolul se adresează spectatorilor cu vârste de peste 12 ani și oferă tinerilor, în egală măsură, o perspectivă asupra prezentului și asupra viitorului. 

Următoarele reprezentații: duminică, 5 martie 2017, ora 20.00 și miercuri, 15 martie 2017, ora 20.00.

Mai multe detalii şi noutăţi despre spectacolele şi programele Teatrului Excelsior sunt disponibile pe site-ul www.teatrul-excelsior.ro.

Comunicat al Teatrului Excelsior din București

logo revista teatrala radioArhiva rubricii Premieră

costintuchilaPREMIERĂAnca Ciuclaru,Bogdan Capșa,Concursul ”New Drama”,Lavinia Șandru,mihaela michailov,premiera rtr,teatrul excelsior,TimeAholics
TimeAholics – o piesă scrisă de un tânăr de 17 ani Duminică, 26 februarie 2017, ora 19.00, la Teatrul Excelsior din București va avea loc premiera spectacolului TimeAholics de Bogdan Capșa, regia Anca Ciuclaru, cu piesa câștigătoare la cea de-a doua ediție a Concursului de dramaturgie pentru adolescenți ”New Drama”....