thaliafest spectacole lectura sibiu 2013

,,Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu este cel de al treilea festival al lumii, dedicat artelor spectacolelor. Sibiul reuşeşte să adune, în zece zile de festival, cei mai mulţi spectatori pe care îi poate aduce un astfel de eveniment – 60.000 – având unul dintre cele mai complexe programe artistice şi acceptând  provocarea de a evolua cu fiecare ediţie.

Poate unul dintre cele mai interesante dintre aceste programe este secţiunea de spectacole-lectură, care poartă numele regretatului actorul Virgil Flonda, unul dintre iniţiatorii acestui proiect, conceput ca o platformă de promovare a noii scriituri dramatice din diverse părţi  ale lumii şi care a dobândit în timp o dimensiune  creatoare fără precedent.

Spectacolele-lectură devin spectacole adevărate şi prilej de dezbatere, pentru că ele au loc în faţa a zeci de profesionişti, completate la final de un dialog cu participanţii, alături de critici teatrali şi literari.’’ – Constantin Chiriac, Directorul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.

thaliafest fits 2013 spectacole lectura

Emisiunea Thaliafest – Imagini sonore ale spectacolelor-lectură prezentate în cadrul  Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu vă propune să ascultaţi, în trei episoade, fragmente din spectacole-lectură prezentate în ediţia cu numărul XX a evenimentului, urmate de discuţii între echipa de realizatori şi publicul prezent, format din critici literari și dramatici, actori, regizori, oameni de teatru, iubitori ai fenomenului. Întâlnirile, desfăşurate în subsolul Librăriei Humanitas „Constantin Noica” din Sibiu, au fost moderate de renumitul  realizator de televiziune Cătălin Ştefănescu.

Coordonatorul secţiunii Spectacole-lectură „Virgil Flonda”: Ioana Malău. Regia artistică: Bogdan Sărătean.

mihai-lungeanu1

Mihai Lungeanu

Iniţiatorul, realizatorul şi coordonatorul proiectului Thaliafest: regizorul artistic Mihai Lungeanu.

Detalii despre spectacolele-lectură prezentate în festival și cele trei episoade ale emisiunii în pagina Teatrul Național Radiofonic, secțiunea Thaliafest.

costintuchilaTHALIAFESTcamera mea frigorifica,constantin noica,Dansul „Delhi” de Ivan Vîrîpaev,Joël Pommerat,marius von mayenburg,mihai lungeanu,rodrigo garcia,spectacole lectura sibiu 2013,thaliafest,veronica d niculescu
,,Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu este cel de al treilea festival al lumii, dedicat artelor spectacolelor. Sibiul reuşeşte să adune, în zece zile de festival, cei mai mulţi spectatori pe care îi poate aduce un astfel de eveniment – 60.000 – având unul dintre cele mai complexe...