thaliafest in format online multimedia

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu este cel de al treilea festival al lumii, dedicat artelor spectacolelor. Sibiul reuşeşte să adune, în zece zile de festival, cei mai mulţi spectatori pe care îi poate aduce un astfel de eveniment – 60 000 – având unul dintre cele mai complexe programe artistice şi acceptând  provocarea de a evolua cu fiecare ediţie.

Poate unul dintre cele mai interesante dintre aceste programe este secţiunea de Spectacole-lectură, care poartă numele regretatului actor Virgil Flonda, unul dintre iniţiatorii acestui proiect, conceput ca o platformă de promovare a noii scriituri dramatice din diverse părţi  ale lumii şi care a dobândit în timp o dimensiune creatoare fără precedent.

Spectacolele-lectură devin spectacole adevărate şi prilej de dezbatere, pentru că ele au loc în faţa a zeci de profesionişti, completate la final de un dialog cu participanţii, alături de critici teatrali şi literari.” – Constantin Chiriac, directorul Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu. 

thaliafest emisiune online teatru contemporan

Emisiunea „Thaliafest – Imagini sonore ale spectacolelor-lectură prezentate în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu” (FITS) vă propune să ascultaţi, în patru episoade, fragmente din spectacolele-lectură prezentate în ediţia a XXI-a evenimentului (6–15 iunie 2014), urmate de discuţii, între echipa de realizatori şi publicul prezent, format din critici literari si dramatici, actori, regizori, oameni de teatru, iubitori ai fenomenului. A cincea emisiune cuprinde interviurile FITS 2014.  

Întâlnirile, desfăşurate în subsolul librăriei Humanitas din Sibiu, au fost moderate de cunoscutul realizator de televiziune Cătălin Ştefănescu.

spectacole lectura fits 2014

Prima emisiune, înregistrare din 6 iunie 2014: fragmente din spectacolele-lectură Ceruri de Wajdi Mouwad și Casa Forţei de Angéllica Lidell. Coordonatorul secţiunii Spectacole-lectură: Ioana Malău. Regia artistică: Bogdan Sărătean. Redactor: Irina Soare. Regia de montaj: Monica Wilhelm și Robert Vasiliță. Regia muzicală: Patricia Prundea. Regia tehnică: Vasile Manta. Iniţiatorul, realizatorul şi coordonatorul proiectului „Thaliafest”: regizorul artistic Mihai Lungeanu. Producție a Teatrului Național Radiofonic, 2014.

Ascultă emisiunea:

wajdi mouwad angellica lidell thaliafest

În curând, celelalte emisiuni realizate la secțiunea de spectacole-lectură de la FITS 2014.

Alte emisiuni din această serie în pagina Thaliafest.

LOGO RT CU CHENARVezi și: arhiva rubricii Thaliafest 

Arhiva Teatrul Național Radiofonic

costintuchilaTHALIAFESTanfellica lidell,bogdan saratean,cătălin ștefănescu,mihai lungeanu,spectacole lectura fits 2014,thaliafest,wajdi mouwad
„Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu este cel de al treilea festival al lumii, dedicat artelor spectacolelor. Sibiul reuşeşte să adune, în zece zile de festival, cei mai mulţi spectatori pe care îi poate aduce un astfel de eveniment – 60 000 – având unul dintre cele mai...