Roma caput culturae, rubrică de RALUCA NIȚĂ

the little flower roma

rubrica roma caput culturaeMNA Productions Inc., în colaborare cu American Airlines and USO, prezintă spectacolul-monolog The Little Flower. Spectacolul regizat şi interpretat de Tony Lo Bianco poate fi văzut la Teatrul Sala Umberto din Roma doar luni 18 mai 2015, la ora 20.30. Scenografia este semnată de Henry Millman iar costumele sunt create de Patrizia Von Brandenstein, câştigătoarea unui Academy Award.  

the little flower

Textul este o adaptare teatrală scrisă de Tony Lo Bianco după Hizzoner de Paul Shyre. 

Acţiunea se petrece în biroul primarului oraşului New York, Fiorello H. La Guardia, în ultima zi a celui de-al treilea mandat al său, în 1945. 

La Guardia, văzut ca un adevărat binefăcător de către cei mai săraci sau mai puţin norocoşi în viaţă, devine o figură paternă pentru milioane de cetăţeni americani în timpul crizei din anii 1930–1940. 

tony lo bianco spectacol little flower

Depăşind conflictele care divizau partidele, candidează pentru funcţia de primar ca reprezentant al formaţiunii politice Fusion Party. Crede în valorile familiei, se bate pentru votul liber al femeilor, pentru un control serios şi consecvent al inflaţiei, cheltuieli financiare făcute de stat în mod responsabil, pentru rolul important al educaţiei şi cel activ al sindicatelor în viaţa socială a comunităţii. 

Personalitate extrovertită şi curajoasă, La Guardia va elimina de pe scena politică delincvenţii plătiţi de organizaţiile criminale şi pe oportunişti. În timpul zilelor de grevă ale organelor de presă, îşi va găsi timp să citească la radio poveşti pentru copii. 

Va pune bazele unor noi standarde de cinste şi moralitate pe care va trebui să le respecte orice om politic din America. 

Tony Lo Bianco

Tony Lo Bianco

În calitate de reprezentant de frunte al Fundaţiei Ordine dei Figli d’Italia, Lo Bianco a primit numeroase premii printre care: „L’italo americano dell’anno” al FDNY Columbia Association, „Uomo dell’anno” pentru contribuţia excepţională adusă comunităţii italo-americane din partea Asociaţiei poliţiştilor din New Jersey, „Omul anului” din partea Senatului din New Jersey, Premiul Lifetime Enetrtainment al Comitetului paradei pentru Columbus Day, Premiul Golden Lion, Premiul Asociaţiei Boy’s town of Italy, Medalia de onoare oferită de Ellis Island, Premiul Lifetime Achievement al Fundaţiei Heartshare. 

Corespondenţă de la Roma

Promo


raluca-nita

Raluca Niță

logo revista teatrala radio

Vezi: arhiva rubricii Roma caput culturae de Raluca Niță

Alte articole de Raluca Niță: Compania Ricci/Forte: doi Stanislavski ai anilor 2000

„Dirty Dancing” devine musical la Milano 

Romeo Castellucci, un regizor care provoacă „în dulcele stil clasic”

Când Falstaff citează din Nietzsche, Kafka şi Orson Welles

Cine sunt noii dramaturgi italieni?

Viaţa lui Aung San Suu Kyi pe scena Teatrului din Ravenna

Peter Brook explorează nuanţele necunoscute ale minţii

Roman Polanski, regizor de musical la Paris

Eduardo De Filippo, 30 de ani de la moarte

Dario Fo se întoarce în televiziune cu povestea Sfântului Ambrozie

Filmul „Casablanca”, un mit născut dintr-o piesă de teatru

Jeroen Verbruggen, un coregraf pop care urăşte comparaţiile

Cazul Lehman Brothers la Piccolo Teatro din Milano

„Antigona” africană în interpretarea tinerilor actori din Senegal la Prato

Lindsay Kemp: 76 de ani fără un pas greşit

S-a stins din viaţă Luca Ronconi, ultimul regizor vizionar din teatrul contemporan

costintuchilaROMA CAPUT CULTURAEamerica,primar new york,raluca niță,roma,sala umberto roma,the little flower,tony lo bianco
Roma caput culturae, rubrică de RALUCA NIȚĂ MNA Productions Inc., în colaborare cu American Airlines and USO, prezintă spectacolul-monolog The Little Flower. Spectacolul regizat şi interpretat de Tony Lo Bianco poate fi văzut la Teatrul Sala Umberto din Roma doar luni 18 mai 2015, la ora 20.30. Scenografia este semnată de Henry Millman...