tim robbins conferinta de presa teatrul de comedie

Teatrul de Comedie din București vă invită să participați marți, 21 iunie 2016, ora 12.00 în foaierul sălii „Radu Beligan” la conferința de presă organizată cu ocazia celor trei reprezentații extraordinare cu Visul unei nopți de vară de William Shakespeare, în regia lui Tim Robbins. Invitat special este celebrul actor și regizor Tim Robbins, iar conferința va fi moderată de Octavian Saiu, critic de teatru.

Afis Visul unei nopti de vara

Trei reprezentații extraordinare, pe 22, 23 și 24 iunie (ora 19.00) îl vor aduce în prim plan pe marele actor și regizor de teatru și film, Tim Robbins, împreună cu trupa sa The Actors’ Gang, în București, la Teatrul de Comedie.

Tim Robbins

Tim Robbins este cunoscut publicului din România pentru rolurile din filmele Închisoarea îngerilor, Top Gun, Cadillac Man, Bob Roberts sau Mystic River. Câștigător al Oscarului și al Globului de Aur pentru rolurile din Mystic River și Player, Tim Robbins s-a remarcat ca regizor cu producția de succes Cradle Will Rock, iar lung-metrajul Dead Man Walking, scris și produs de Tim Robbins, a câștigat mai multe premii, dintre care amintim Academy Award pentru cea mai bună actriță pentru Susan Sarandon și patru premii la Festivalul de Film de la Berlin, precum și o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun regizor și o nominalizare la Globul de Aur pentru cel mai bun scenariu.

Octavian Saiu este profesor, cercetător si critic de teatru. Are un doctorat în studii teatrale și unul în literatura comparata. Predă la universități din România, Noua Zeelandă, Japonia și Portugalia și a fost Visiting Fellow la University of London. A susținut conferințe și master-class-uri în Europa, Asia, America, Australia și Noua Zeelandă, iar în 2013 a fost Moderatorul Conferințelor Beckett at the Festival din cadrul Programului Oficial al Festivalului Internațional de la Edinburgh. Din 2004, este moderatorul Conferințelor Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.
Articolele și studiile sale au apărut în numeroase publicații naționale și internaționale. A primit Premiul Criticii pentru Carte de teatru în 2010 și Premiul UNITER pentru Critica de Teatru în 2013.

Comunicat al Teatrului de Comedie din București

LOGO RT CU CHENARVezi și: FITS 2016. Flash 3: Shakespeare trăiește frumos la Sibiu, cronică de festival de Mariana Ciolan

Arhiva rubricii Conferință de presă

costintuchilaCONFERINȚĂ DE PRESĂconferinta de presa teatrul de comedie,octavian saiu,tim robbins,visul unei nopti de vară
Teatrul de Comedie din București vă invită să participați marți, 21 iunie 2016, ora 12.00 în foaierul sălii „Radu Beligan” la conferința de presă organizată cu ocazia celor trei reprezentații extraordinare cu Visul unei nopți de vară de William Shakespeare, în regia lui Tim Robbins. Invitat special este celebrul...