Interviu realizat de POMPILIUS ONOFREI

tompa gabor interviu rev teatrala radio

Teatrul Maghiar de Stat din Cluj invită iubitorii artei Thaliei la spectacolul ”Îngeri în  America” de Tony Kushner, pus în scenă de regizorul Victor Ioan Frunză.  

Spectacolul este compus din două părți de sine stătătoare, iar acestea se joacă în două seri consecutive, de la orele 19.00, în Sala Studio: în 25 februarie și 10 martie 2018: ”Sfârșitul lumii e aproape”, iar în 26 februarie și 11 martie  2018: ”Perestroika”.

afis-I - Sfarsitul lumii e aproape (Ingeri in America)

Textul, pentru care autorul a fost laureat cu Premiul Pulitzer în 1992, a fost scris la începutul anilor ‘90 și aduce în discuție câteva dintre problemele importante din America anilor ‘80, în timpul președenției lui Ronald Reagan: identitatea sexuală, AIDS, încălzirea globală, comunismul. 

În ambele spectacole se regăsesc temele principale și personajele, dar ele pot fi vizionate și separat.  În centrul acțiunii se află un cuplu gay, care trăiește la periferia societății. Personajele reprezintă diferite minorități (gay, evrei, mormoni), accentul fiind pus pe latura lor umană.

afis-II - Perestroika (Ingeri in America)

Dincolo de metafora teatrală, cizelată cu mare meșteșug de regizor, din text răzbate atitudinea activistă a scriitorului și convingerea conform căreia individul este responsabil pentru schimbările sociale, iar lupta continuă dintre acesta și societate nu poate fi fără speranță.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Zsolt Bogdán, Péter Árus, Éva Imre, Balázs Bodolai, Ervin Szűcs, Emőke Kató, Szabolcs Balla și Tekla Tordai, scenografia fiind semnată de Adriana Grand.

Vezi și: Spectacolul ”Îngeri în America” la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj

pompilius onofrei

Pompilius Onofrei

logo revista teatrala radioInterviuri și reportaje de Pompilius Onofrei:

Marina Constantinescu: „În selecția pentru FNT 2015 nu am avut în vedere un număr, ci doar calitatea și valoarea spectacolelor”

George Remeș: „Teatrul independent este un fenomen tot mai răspândit în România”

Radu Iacoban: „«After Hours», un spectacol despre singurătate și posibilitățile de evadare”

Bogdan Sărătean: „Cu BIS Teatru am simțit că are sens ce facem”

„Foamea noastră cea de toate zilele”, spectacol inedit la Centrul „Replika” din București

„Livada de vișini” la UnTeatru din București

Oana Stoica: „«Apă de mină», un spectacol despre o zonă din România care moare lângă noi”

Doru Nițescu: „A fi cineast înseamnă să nu poți sta liniștit”, interviu

„Suflet vagabond” sau metafora libertățiiinterviu

Matei Vișniec: „Teatrul e o privire specială, încărcată de tandrețe dar și de uimire, de umor dar și de amărăciune”, interviu

Oana Pellea: „«Efectul razelor gamma asupra crăiţelor lunatice» este o piesă foarte actuală”, interviu

Lucian Sabados despre turneul Teatrului ”Maria Filotti” din Brăila la București, interviu

Paul Chiribuță: ”Întâlnirea cu tinerețea teatrului nu poate fi decât benefică Bucureștiului”, interviu

logo revista teatrala radioVezi: Arhiva rubricii Interviu

 

costintuchilaINTERVIUadriana grand,balazs bodolai,Emőke Kató,Ervin Szűcs,Éva Imre,interviu rtr,Péter Árus,pompilius onofrei,premiul pulitzer,Szabolcs Balla,teatrul maghiar de stat cluj,tompa gabor,Tony Kushner,victor ioan frunză,zsolt bogdan
Interviu realizat de POMPILIUS ONOFREI Teatrul Maghiar de Stat din Cluj invită iubitorii artei Thaliei la spectacolul ”Îngeri în  America” de Tony Kushner, pus în scenă de regizorul Victor Ioan Frunză.   Spectacolul este compus din două părți de sine stătătoare, iar acestea se joacă în două seri consecutive, de la orele 19.00, în Sala Studio: în 25 februarie și 10 martie 2018:...