tovarasul de drum premiera mondiala 3D

Primul spectacol din lume care îmbină tehnica marionetelor cu imaginea 3D stereoscopică

Între 5 și 10 noiembrie 2013, Teatrul de Marionete „Geppetto” din Arad a fost invitat la Kids Euro Festival din Washington. Spectacolul Tovarășul de drum s-a jucat în versiunea sa engleză la Millennium Stage din prestigiosul complex cultural Kennedy Center. Alte patru spectacole s-au jucat la THEARC și la Montgomery Cultural Arts Center. Versiunea franceză s-a jucat de două ori la Maison Française. Marți, 12 noiembrie 2013, spectacolul este prezentat în versiunea sa română la sediul Centrului Cultural Român de la New York.

tovarasul de drum geppetto arad

Pornind de la textul lui Hans Cristian Andersen, Tovarășul de drum este primul spectacol din lume care îmbină tehnica marionetelor cu imaginea 3D stereoscopică și poate fi văzut cu ajutorul ochelarilor 3D. Din distribuție fac parte: Cristian Bordaș, Carmen Marginean, Adina Doba, iar partea tehnică este asigurată de Dorel Parfeni.

Kennedy_center

Regizorul Radu Dinulescu și Armand Richelet-Kleinberg, realizatorul animației 3D și al muzicii originale, au montat împreună patru spectacole similare la Oradea, Târgu Mureș și Arad. Actualmente cei doi derulează un proiect european, „Itinerances”, în jurul acestei formule de spectacol, la Teatrul Regina Maria din Oradea, care va fi timp de doi ani organizatorul principal al proiectului.

tovarasul de drum 3D arad marionete

Tovarășul de drum

Festivalul Kids Euro este organizat de Centrul Cultural Francez la Washington cu sprijinul ambasadelor europene participante: Anglia, Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Germania, Grecia, Franța, Irlanda, Italia, kids euro festival washingtonLituania, Malta, Olanda, Portugalia, România, Slovenia, Spania, Suedia.

Teatrul de Marionete „Geppetto” din Arad a fost anul acesta prezent cu spectacolul Tovarășul de drum la câteva festivaluri importante în lume: „A pas compte” – Dijon, Franța, „Festival des Momes” – Montbeliard, Franța, Kukla Festival – Istanbul.

Spectacolul din România a beneficiat, pentru deplasarea la Kids Euro Festival din Washington, de sprijinul Centrului Cultural Român de la New-York și București, al Ambasadei României la Washington, al Ministerului Afacerilor Externe București și al Senatorului de Arad Dorel Căprar.

Informații despre acest festival se pot obține de pe site-ul oficial http://kidseurofestival.org/

Filmul integral al spectacolului se află pe site-ul Kennedy Center.

 

costintuchilaȘTIRIgeppetto arad,kennedy center,kids,marionete,Primul spectacol din lume care îmbină tehnica marionetelor cu imaginea 3D stereoscopică,tovarasul de drum
Primul spectacol din lume care îmbină tehnica marionetelor cu imaginea 3D stereoscopică Între 5 și 10 noiembrie 2013, Teatrul de Marionete „Geppetto” din Arad a fost invitat la Kids Euro Festival din Washington. Spectacolul Tovarășul de drum s-a jucat în versiunea sa engleză la Millennium Stage din prestigiosul complex cultural...