teatrul excelsior

Duminică, 3 septembrie 2017, de la ora 19.00, Teatrul Excelsior din București își redeschide porțile, în noua stagiune, cu o reprezentație a musicalului Fecioarele noastre grabnic ajutătoare” (”Our Ladies of Perpetual Succour”) de Lee Hall, producție prezentată publicului în premieră națională la începutul lunii iulie a acestui an. Realizat sub semnătura regizorală și coregrafică a lui Răzvan Mazilu, cu o distribuție exclusiv feminină, spectacolul ”Fecioarele noastre grabnic ajutătoare” reunește poveștile complicate și captivante ale unor adolescente care fac primii pași pe drumul ireversibil al maturizării. Înlănțuirea de experiențe inițiatice tumultuoase este tradusă scenic într-un ”cocktail” de partituri clasice și hituri pop-rock ce transformă aventura autodescoperirii adolescentine într-un veritabil show muzical ce conține toate ingredientele succesului: un text contemporan, partituri vocale și actoricești remarcabile, exuberanță, muzică live și efecte vizuale impresionante.

fecioarele-5

Tot la început de stagiune, în perioada 4–15 septembrie 2017, actorul italian Enrico Bonavera, elevul celebrului maestru Ferruccio Soleri, va coordona la Teatrul Excelsior un workshop de Commedia dell’Arte, dedicat actorilor profesioniști. Atelierul se va finaliza cu un spectacol care va fi realizat în primăvara viitoare la Teatrul Excelsior.

Printre numeroase proiecte aflate în derulare în această toamnă, se numără și câteva titluri din repertoriul clasic. Teatrul Excelsior își va întâmpina publicul cu o nouă versiune scenică a piesei Visul unei nopți de vară” de William Shakespeare, semnată de regizorul Vlad Cristache, care va avea prima reprezentație pe 8 septembrie. Totodată, se află în repetiții alte două noi producții: ”Gargantua și Pantagruel”, spectacol inspirat din romanul satiric omonim al lui François Rabelais și regizat de Horia Suru și ”Lear”, după William Shakespeare, spectacol care va purta semnătura regizorală a Innei Sokolova-Gordon.

Razvan-Mazilu-Fecioarele-noastre-grabnic-ajutătoare-3

Imagini din spectacolul ”Fecioarele noastre grabnic ajutătoare”

Totodată, în perioada 30 septembrie–8 octombrie 2017, va avea loc TeenFest, festival de teatru profesionist dedicat adolescenților, aflat la cea de-a treia ediție. Acesta reunește spectacole din România, Franța, Italia și Polonia, cărora li se adaugă numeroase evenimente conexe (ateliere, dezbateri, expoziții etc.) menite să exploreze potențialul creativ al celor aflați la vârsta adolescenței, prin intermediul artei teatrale și al artelor conexe.

La Teatrul Excelsior, stagiunea 2017–2018 va fi una plină de spectacole și evenimente speciale, dedicate copiilor și adolescenților. În noua stagiune, Teatrul Excelsior urmărește să fie cât mai aproape de publicul său prin intermediul unor proiecte și programe care să stimuleze dialogul între cei mici și cei mari și să creeze un liant între mediul familial, social și educațional în care se dezvoltă cei din tânăra generație.

Comunicat al Teatrului Excelsior din București

Vezi: Fete/Băieți, cronică de teatru de Mariana Ciolan

logo-revista-teatrala-radioArhiva Teatrul Excelsior din București

 

costintuchilaPREMIEREEnrico Bonavera,Gargantua și Pantagruel,răzvan mazilu,regele lear,shakespeare,teatrul excelsior,TeenFest,visul unei nopti de vară
Duminică, 3 septembrie 2017, de la ora 19.00, Teatrul Excelsior din București își redeschide porțile, în noua stagiune, cu o reprezentație a musicalului ”Fecioarele noastre grabnic ajutătoare” (”Our Ladies of Perpetual Succour”) de Lee Hall, producție prezentată publicului în premieră națională la începutul lunii iulie a acestui an. Realizat...