trupa teatru nil croatia

Trupa de teatru „NiL” a Liceului Teoretic „Nikolaus Lenau“ din Timișoara participă în perioada 17–20 martie 2016 la Festivalul de Teatru de Tineret de la Varaždin, în Croația. Elevii timișoreni au fost invitați pentru a doua oară la această reuniune a trupelor de teatru de tineret de expresie germană din regiune. Activitatea trupelor de teatru „NiL” face parte din programul de pedagogie teatrală al Teatrului German de Stat din Timișoara (TGST), constituind una dintre cele mai importante măsuri pentru promovarea pe termen lung a generațiilor tinere care să asigure continuitatea teatrului german din România și în viitor.

La această deplasare, tinerii timișoreni sunt îndrumați de actrițele TGST Isolde Cobeț, coordonatoarea trupelor „NiL”, și Dana Borteanu, care vor susține și ateliere de specialitate cu participanții la festival, elevi și tineri de expresie germană din Croația, Serbia, Ungaria și România. În afară de participarea la ateliere, aceștia vor prezenta în cadrul festivalului propriile spectacole.

Always ultra

Mara Bugarin în Always ultra

Trupa de teatru „NiL” din Timișoara va susține la Varaždin două reprezentații: monodrama Always ultra de Clemens Schäfer, în interpretarea Marei Bugarin, elevă în clasa a VIII-a, și scheciul În Piața Varaždin, jucat de Niko Becker și Robert Schein-Bogdanov, ambii elevi în clasa a XI-a. Și cu această ocazie membrii trupei „NiL” participă activ și la activitatea tehnică și de culise: eleva Alexandra Nesici preia rolul sufleorului și al recuziterului, iar Niko Becker coordonarea tehnică a spectacolului Always ultra.

Participarea la Festivalul de la Varaždin se realizează cu sprijinul Municipiului Timișoara și al Fundației Landului Baden-Württemberg pentru Cultura Șvabilor Dunăreni.

Andreea Andrei

Referent de presă, Teatrul German de Stat din Timișoara

logo revista teatrala radioVezi: arhiva Teatrul German de Stat din Timișoara 

Arhiva rubricii Festivaluri

costintuchilaFESTIVALURIFestivalul de Teatru de Tineret de la Varaždin,liceul nikolaus lenau,teatrul german de stat din timisoara,trupa de teatru nil
Trupa de teatru „NiL” a Liceului Teoretic „Nikolaus Lenau“ din Timișoara participă în perioada 17–20 martie 2016 la Festivalul de Teatru de Tineret de la Varaždin, în Croația. Elevii timișoreni au fost invitați pentru a doua oară la această reuniune a trupelor de teatru de tineret de expresie germană din...