teen fest excelsior

A mai rămas o zi până la deschiderea Festivalului de Teatru pentru Adolescenți EXCELSIOR Teen-Fest. Din 30 septembrie până în 8 octombrie 2017, adolescenții din Capitală sunt așteptați la zeci de spectacole și evenimente speciale dedicate lor. Pentru mulți va fi, poate, prima lor întâlnire cu teatrul, de aceea Teen-Fest le oferă ocazia să descopere atât texte cunoscute din dramaturgia clasică, transpuse în cheie regizorală modernă, cât și povești conectate la universul de preocupări ale noii generații.

-Fest-2107

Și, pentru că indiferent de unde ar veni, adolescenții au o mulțime de lucruri în comun, Teen-Fest se află anul acesta la prima sa ediție internațională. Companii independente din  Franța, Italia și Polonia vor spune poveștile lor despre ce înseamnă să fii adolescent astăzi, sub semnul Teen Attitude.

digito-ego-sum

”Digito ergo sum”

Duminică, 1 octombrie 2017, semnalele digitalizării răzbat tocmai din Italia, de unde o echipă de tineri artiști din Bologna răstoarnă celebrul silogism cartezian Dubito ergo cogito, transformându-l într-o relatare scenică despre lumea de astăzi, despre un Eu mereu captiv între real și virtual. Spectacolul ”Digito ergo sum” devine, astfel, un manifest incisiv împotriva tendinței societății de astăzi, în care tinerii și nu numai ei ajung să se identifice cu profilul lor din mediul online, ascunzându-și adevărata identitate în offline.

octavie

”Octavie”

Joi, 5 octombrie 2017, adolescenții vor face cunoștință cu ”Octavie”, o adolescentă confuză pentru care imaginația devine un refugiu. Trupa franceză Le MèME EnsembLe va spune această poveste scrisă la persoană întâi, într-un spectacol de teatru muzical care abordează deopotrivă problema identității și a procesului de creație artistică, încercând să răspundă la o întrebare esențială a adolescenței: Cum ne putem păstra libertatea de a fi noi înșine atunci când ajungem mari?

all - gods in blood

”ALL = GODS IN BLOOD”. Sursa foto: Teatrul Excelsior din București

Sâmbătă, 7 octombrie 2017, actorii Teatrului Układ Formalny din Polonia vor transforma una dintre cele mai cunoscute povești despre maturizare într-un spectacol despre universul uneori extrem de complicat al adolescenților. Inspirat din romanul ”Împăratul muștelor” de William Golding, spectacolul ”ALL = GODS IN BLOOD” reduce la esență experiența inițiatică a protagoniștilor Ralph, Jack și Tom, care, luptând cu obstacolele de pe insula unde se află captivi, descoperă că, de fapt, adevărata confruntare este cea cu propriile temeri. 

TEEN-FEST nu înseamnă însă numai spectacole de teatru, ci și multe alte evenimente despre care puteți afla de pe site-ul www.teatrul-excelsior.ro. Tot acolo puteți găsi și programul detaliat al festivalului, iar noutățile se regăsesc pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/Teatrul-Excelsior-Bucuresti-278030202238340/.

Organizator: Primăria Municipiului București prin Teatrul Excelsior

Parteneri: Ministerul Culturii și Identității Naționale, Guvernul României – Departamentul Centenar, Asociația T.E.T.A., UNITER, ARCUB, Centrul de Teatru Educațional Replika, CINETic UNATC.

Sponsor: Domino’s Pizza.

Comunicat al Teatrului Excelsior din București

logo-revista-teatrala-radioArhiva Teatrul Excelsior din București

Arhiva rubricii Festivaluri 

costintuchilaFESTIVALURIFestivalului de Teatru pentru Adolescenți EXCELSIOR Teen-Fest,Împăratul muștelor,teatrul excelsior
A mai rămas o zi până la deschiderea Festivalului de Teatru pentru Adolescenți EXCELSIOR Teen-Fest. Din 30 septembrie până în 8 octombrie 2017, adolescenții din Capitală sunt așteptați la zeci de spectacole și evenimente speciale dedicate lor. Pentru mulți va fi, poate, prima lor întâlnire cu teatrul, de aceea...