unchiul vanea tvr teatul bulandra

La 155 de ani de la nașterea dramaturgului rus Anton Pavlovici Cehov (17, stil vechi/29 ianuarie 1860–15 iulie 1904), Casa de producție TVR propune spre difuzare una dintre cele mai reușite montări ale piesei sale Unchiul Vanea, în regia lui Yuri Kordonski, spectacol-eveniment, care va fi difuzat  luni, 16 martie 2015, de la ora 20.10 (partea I) și de la ora 23.10 (partea a II-a) la TVR 2 și online, pe portalul TVR+.

A P Cehov 5 mai 1889

A. P. Cehov, 5 mai 1889

Traducere de Moni Ghelerter şi Radu Teculescu. În distribuţie: Victor Rebengiuc, Ana Ioana Macaria, Mariana Mihuţ, Coca Bloos, Horaţiu Mălăele, Andreea Bibiri, Cornel Scripcaru, Ionel Mihăilescu, Demeter András. Scenografia: Elena Dmitrakova. 

Echipa tv: organizator producţie: Sorin Cristea; ilustraţie muzicală: Mihaela Constantinescu; regia de sunet: Gabi Scîrlet; editor imagine: Marius Rusitoru; scenografie tv: Bogdan Brolla, Nicoleta Petrovici; director de imagine: Vlad Tănase; redactor: Sînziana Miloşoiu; producător Diana Dumitru; producător delegat: Dana Andriescu; regia TV: Gini Ignat. 

unchiul-vanea-tvr

Pentru actorii din distribuție, acest spectacol pus în scenă în 2001 la Teatrul Municipal „Lucia Sturdza Bulandra” din București a însemnat un moment important al carierei lor, indiferent de generație, după cum mărturiseau, anul trecut, chiar de pe platourile de filmare ale producției: 

Andreea Bibiri: „Este un spectacol care acum 13 ani a reușit să reunească o trupă. Foarte, foarte puține spectacole reușesc să adune oamenii, să închege un nucleu în cadrul unui teatru. Cu acest spectacol s-a întâmplat lucrul asta. S-au unit, s-au creat punți peste generații și, efectiv a fost un fel de preluare, de dat mai departe între actori. A fost un miracol. L-am simțit toți. Suntem recunoscători pentru că s-a întâmplat așa și acesta este și motivul pentru care dorim să îl dăruim publicului spectator.” 

Mariana Mihuț

Mariana Mihuț

Mariana Mihuț: „În acest spectacol, este cel mai mic rol, ca întindere, pe care l-am jucat vreodată, dar mi-am dorit atât de mult să lucrez cu Iura Kordonsky încât, când mi s-a explicat pe vremea aceea de la direcție că nu am ce juca, am exclamat: «Dar sunt doua babe acolo, cum n-am ce juca!». Și aceasta a însemnat o întâlnire fericită cu un om extraordinar cu care, iată, colaborez de atâția ani. Atmosfera acestui spectacol este credincioasă lui Cehov și îl slujește foarte bine pe Cehov, pe care cu toți îl iubim. Iar colaborarea cu acești foarte mari actori și cu acest extraodinar regizor, la Televiziunea Română, este un prilej, mai mult decât fericit pentru noi toți.” 

victor rebengiuc

Victor Rebengiuc

Unchiul Vanea de A. P Cehov, este o coproducţie a Casei de Producție TVR și a Teatrului „Bulandra”, în cadrul programului tele-spect-actor, un program al diversităţii de genuri teatrale pentru televiziune, care încurajează abordarea, în teatrul de televiziune, a literaturii clasice. Casa de Producție pregătește încă două montări dedicate marelui scriitor, în acest an aniversar, Salonul 6 (în regia lui Vitalie Lupașcu) și Trei surori (în regia lui Dominic Dembinski).

Comunicat al Casei de Producție TVR

horatiu malaele

unchiul-vanea-8_66176000

Horațiu Mălăele. Sursa foto: TVR

Vezi: alte imagini de la înregistrarea spectacolului

Making of Unchiul Vanea 

logo revista teatrala radioVezi: arhiva rubricii Teatru TV

Cronica spectacolului Trei surori – de Ani Bradea

Arhiva rubricii Cronica de teatru tv

Cehov – 155, articol de Costin Tuchilă

 

 

costintuchilaTEATRU TVana ioana macaria,andreea bibiri,aniversare cehiv,casa de productie tvr,cehov 155,coca bloos,hoarțiu malaele,mariana mihuț,tvr,unchiul vanea,victor rebengiuc unchiul vanea,yuri kordonski
La 155 de ani de la nașterea dramaturgului rus Anton Pavlovici Cehov (17, stil vechi/29 ianuarie 1860–15 iulie 1904), Casa de producție TVR propune spre difuzare una dintre cele mai reușite montări ale piesei sale Unchiul Vanea, în regia lui Yuri Kordonski, spectacol-eveniment, care va fi difuzat  luni, 16 martie...