dadaism-tristan-tzara-londra

La 100 de ani de la întemeierea ei de către Tristan Tzara și iconoclaștii săi prieteni refugiați la Zürich din calea Marelui Război, estetica Dada rămâne încă o validă și irezistibilă sursă de inspirație. Institutul Cultural Român de la Londra celebrează centenarul Dada printr-o serie de evenimente care urmăresc să dovedească actualitatea acestei formule artistice.

doua-piese-de-tristan-tzara-londra
După fascinantul L’homme DAdA al lui Gigi Căciuleanu, prezentat la sfârșitul lunii septembrie la celebrul teatru de dans Sadler’s Wells din Londra, e rândul dramaturgiei Dada. Astfel, joi, 13 octombrie, ora 19.00, la sediul ICR Londra (1 Belgrave Square, Londra SW1X 8PH) vor fi prezentate, în premieră britanică și în limba engleză, piesele Batista de nori şi Inima de gaz de Tristan Tzara.
 
Evenimentul, intitulat Tzara. DADA. Teatru, inaugurează și noul spațiu teatral deschis la sediul ICR Londra, care, pe lângă concertele și proiecțiile de film realizate în mod curent de mai mulți ani, va permite prezentarea, în regim de teatru cameral, a unor monodrame și spectacole de mai mici dimensiuni. De asemenea, spațiul teatral va permite regizorilor și actorilor stabiliți în Marea Britanie să realizeze proiecte proprii, beneficiind de un suport tehnic și logistic adecvat. 

tristan-tzara-fotografie-de-man-ray

Tristan Tzara. Fotografie de Man Ray

Realizat de regizorul şi artistul vizual Cristian Luchian şi jucat de o echipă formată în întregime din actori români activi în mediul cultural britanic, spectacolul după Batista de nori şi Inima de gaz este o punere în scenă infuzată de energie tinerească și punctată de ingenioase soluții vizuale și muzicale, ce surprinde din plin exuberanța subversivă, plină de umor nihilist, a teatrului dadaist.
 
În distribuție: Cristinel Hogaș, Cristina Haraba, Gabriel Constantin, Maria Alexe, Alin Balascan și Andrei Costin. Asistent de producţie: Anca Doczi Luchian. Muzică live: DJ Tyrrell.

Intrarea este liberă, dar vă rugăm să vă anunțați prezența pe Eventbrite.

tristan-tzara-par-delaunay-1923 
Robert Delaunay, Tristan Tzara, 1923

Spectacolul este produs de compania Immersive Theatre din Londra, cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Londra.
 
Pentru mai multe detalii despre acest proiect și programul ICR Londra, vă invităm să vizitați www.icr-london.co.uk și https://www.facebook.com/ICRLondon/.

Comunicat al  Institutului Cultural Român de la Londra

logo-revista-teatrala-radioVezi: Dadaism

Arhiva rubricii Premieră

costintuchilaPREMIERĂBatista de nori şi Inima de gaz de Tristan Tzara,dadaism,icr londra,premiera rtr,robert delaunay,tristan tzara teatru
La 100 de ani de la întemeierea ei de către Tristan Tzara și iconoclaștii săi prieteni refugiați la Zürich din calea Marelui Război, estetica Dada rămâne încă o validă și irezistibilă sursă de inspirație. Institutul Cultural Român de la Londra celebrează centenarul Dada printr-o serie de evenimente care urmăresc...