Admitere Sibiu 2018

Școala de Teatru și Management Cultural din Sibiu: peste 50 de turnee naționale și internaționale. Astăzi este ultima zi de înscriere la specializările actorie, teatrologie și management cultural (studii de licență). 

Sibiul are una dintre cele mai active școli de teatru din România. Cu o istorie de doar 21 de ani, Departamentul de Artă Teatrală din cadrul Universității ”Lucian Blaga” Sibiu prezintă anual publicului din Sibiu nu mai puțin de patru premiere. Spectacolele Departamentului de Artă Teatrală de la Sibiu au fost prezentate în nu mai puțin de 58 de turnee naționale și internaționale sau festivaluri.

Admitere Sibiu 

Spectacolele sudenților sibieni, prezentate în New York, Shanghai, Moscova, Chișinău

De-a lungul timpului, spectacolele produse de Departamentul de Artă Teatrală, din cadrul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, în parteneriat cu Teatrul Național ”Radu Stanca” Sibiu, s-au bucurat de participarea la unele dintre cele mai importante festivaluri studențești din lume și au participat la nu mai puțin de 58 de turnee naționale și internaționale, dintre care amintim aici o mică parte: New York, SUA (2015) cu spectacolul ”Antisocial”, regia Bogdan Georgescu, Dakovo, Croația (2017) cu spectacolul ”Coro nero”, regia Veronica și Cătălin Pătru, Shanghai, China (2014), cu spectacolul ”Omul cel bun din Sâciuan”, regia Anca Bradu, Moscova, Rusia (2015) cu spectacolul ”Romeo și Julieta”, regia Bogdan Sărătean, Chișinău, Republica Moldova (2017), cu spectacolul ”Familii”, regia Eugen Jebeleanu. 

”Școala de Teatru de la Universitatea «Lucian Blaga» din Sibiu este unul dintre cele mai mari motive de mândrie ale comunității academice locale. Prin natura lucrurilor, prin deschiderea către public și prin impactul deosebit al activității studenților de la teatru, aceștia și-au deschis un drum bine conturat, dincolo de comunitatea academică: joacă în Studioul de Teatru al Departamentului de Artă Teatrală, pe scena Teatrului Național ”Radu Stanca”, dar și pe scene importante ale lumii, în cadrul turneelor internaționale de la New York la Shanghai, de la Moscova la Paris. Îi felicit pe toți cei care aleg să studieze la Sibiu, le doresc succes, le țin pumnii din toată inima și, nu în ultimul rând, îi aplaud cu toată căldura. De asemenea, îi invidiez pentru șansele extraordinare pe care le au!”  – Ion M. Tomuș, directorul Departamentului de Artă Teatrală, Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu.

Informații complete despre activitatea departamentului și despre calendarul admiterii (studii de licență și masterat), pe pagina oficială de facebook: https://www.facebook.com/artateatrala.sibiu/

costintuchilaȘCOLI DE TEATRUȘcoala de Teatru și Management Cultural din Sibiu,universitatea lucian blaga sibiu
Școala de Teatru și Management Cultural din Sibiu: peste 50 de turnee naționale și internaționale. Astăzi este ultima zi de înscriere la specializările actorie, teatrologie și management cultural (studii de licență).  Sibiul are una dintre cele mai active școli de teatru din România. Cu o istorie de doar 21 de...