comedie satira premiera teatru radiofonic

tnr-logoTeatrul Naţional Radiofonic prezintă, în premieră, la Radio România Actualități, vineri, 22 decembrie 2017, de la ora 23.05, comedia ”Ultimul pe listă” de Teodor Oprişan, în regia artistică a lui Vasile Manta.

Această comedie va oferi publicului ascultător tânăr, şi nu numai, un spectacol inedit, care va aduce în atenţie, cu mult umor, una din faţetele folosirii, în mod excesiv şi evident dăunător, a internetului. Comedia, scrisă de un autor dedicat genului umoristic radiofonic de multă vreme, este o reuşită îmbinare între comicul de situaţie şi cel de limbaj, facilitând astfel o absorbţie lejeră a scenariului şi prin intermediul interpretării pline de savoare şi haz a unor actori familiarizaţi cu înregistrările din studiourile noastre de teatru radiofonic, având la activ foarte multe spectacole de comedie şi divertisment bine primite de ascultători. Astfel veţi avea ocazia să-i ascultați pe: Dan Condurache, Dorina Lazăr, Mihai Mălaimare, Valentin Teodosiu, Vasile Muraru, Marius Rizea, Gabriela Popescu, Eugen Cristea, Ştefan Velniciuc, Silviu Biriş, Manuela Ciucur.

ultimul pe lista teodor oprisan

Comedia ”Ultimul pe listă” se încadrează cu exactitate în tabloul satirico-umoristic creat de anumite cutume ale tinerei generaţii şi folosirea nocivă, cu ajutorul internetului, a diferitelor agenţii matrimoniale.

Scenariul conceput anume pentru teatrul radiofonic prezintă şi alte tare ale societăţii actuale şi este o satiră autentică la adresa ipocriziei şi a marasmului existenţial  în care se complac unii dintre indivizii societăţii noastre de consum.

Textul este scris concis, fără lungimi, cu răsturnări de situaţie, care stârnesc  hazul şi buna dispoziţie publicului ascultător.

Regia de montaj: Robert Vasiliţă. Regia de studio: Renata Rusu, Janina Dicu. Regia muzicală: Stelică Muscalu. Redactor şi producător: Mircea Zăvoianu.

Comunicat al Teatrului Național Radiofonic

Grafică și editare multimedia: Costin Tuchilă

logo-revista-teatrala-radioVezi: arhiva Teatrul Național Radiofonic

Arhiva rubricii Premieră

costintuchilaPREMIERĂcomedie,dan condurache,dorina lazăr,eugen cristea,gabriela popescu,internet,manuela ciucur,marius rizea,mihai mălaimare,premiera rtr,satira,Silviu Biriş,stefan velniciuc,teatrul national radiofonic,Ultimul pe listă,valentin teodosiu,vasile manta,vasile muraru
Teatrul Naţional Radiofonic prezintă, în premieră, la Radio România Actualități, vineri, 22 decembrie 2017, de la ora 23.05, comedia ”Ultimul pe listă” de Teodor Oprişan, în regia artistică a lui Vasile Manta. Această comedie va oferi publicului ascultător tânăr, şi nu numai, un spectacol inedit, care va aduce în atenţie,...