fazanul georges feydeau teatrul nottara

Vineri, 8 mai 2015, ora 19.00 şi duminică, 17 mai 2015, ora 19.00, la Teatrul „Nottara” din București, Sala „Horia Lovinescu”, va avea loc premiera pentru presă a spectacolului Fazanul de Georges Feydeau (traducerea: Doru Mareş), în regia lui Alexandru Mâzgăreanu, decorul realizat de Ştefan Caragiu, costumele semnate de Alexandra Mâzgăreanu şi muzica lui Alexandru Suciu. Din distribuţie fac parte: Gabriel Răuță, Şerban Gomoi, Cătălin Babliuc, Sorina Ştefănescu, Laura Vasiliu, Raluca Gheorghiu, Diana Roman, Ion Haiduc, Crenguţa Hariton, Ioana Calotă, Alexandru Suciu, Alexandru Mike Gheorghiu, Liviu Chiţu.

Sorina Ştefănescu, Alexandru Mike Gheorghiu şi Şerban Gomoi în Fazanul

Sorina Ştefănescu, Alexandru Mike Gheorghiu şi Şerban Gomoi în Fazanul

După spumoasa comedie Puricele, jucată cu mare succes la începutul anilor ’90 pe scena de la „Nottara”, Georges Feydeau, considerat părintele rebel al farsei pure şi unul dintre cei mai importanţi dramaturgi francezi, revine în teatrul de pe Bulevardul Magheru, de astă dată cu piesa Fazanul.

Spectacolul abordează tema atât de cunoscută a păcălitorului păcălit, într-o montare plină de vitalitate, în care umorul ingenios este protagonist, iar moravurile sunt tratate cu subtilitate cinică.

Gabriel Răuţă şi Diana Roman în Fazanul

Gabriel Răuţă şi Diana Roman 

Încurcături de tot fel, replici alerte, personaje surprinzătoare, evenimente neaşteptate şi o viziune critică, dar plină de haz, asupra relaţiilor umane din toate timpurile sunt principalele ingrediente din reţeta de succes a acestei comedii bulevardiere. Cuceritorul (fără portofoliu) Pontagnac încearcă să o farmece pe Lucienne, soţia celui mai bun prieten al său, Vatelin. Însă aparenţele îşi fac jocul lor de oglinzi, iar capul de familie se dovedeşte a fi mult mai „rătăcitor” decât lăudărosul Pontagnac…

Şerban Gomoi şi Raluca Gheorghiu în Fazanul

Şerban Gomoi şi Raluca Gheorghiu. Sursa foto: Teatrul „Nottara”

„Cred că o comedie de calitate presupune un mecanism bine pus la punct și asta, mai ales, atunci când e vorba despre un text bulevardier. Aceasta a fost miza noastră (a mea și a întregii echipe) și tind să cred că, în mare, ne-a ieșit. Pe lângă povestea hazlie și plină de încurcături, decorul, costumele, muzica și interpretarea actorilor creează un tot care, atunci când se pune în mișcare, are ca rezultat râsul spontan şi inteligent”, afirmă regizorul Alexandru Mâzgăreanu.

Pentru mai multe informaţii, puteţi accesa dosarul de prezentare al spectacolului, disponibil la adresa: http://no.nottara.ro/res/doc/Dosar_de_prezentare_Fazanul.pdf.

Comunicat al Teatrului „Nottara” din București

logo revista teatrala radioArhiva Teatrul „Nottara” din București

costintuchilaPREMIERĂalexandru mâzgăreanu,fazanul,georges feydeau,păcălitorul păcălit,puricele feydeau,serban gomoi,teatru bulevardier,teatrul nottara bucuresti
Vineri, 8 mai 2015, ora 19.00 şi duminică, 17 mai 2015, ora 19.00, la Teatrul „Nottara” din București, Sala „Horia Lovinescu”, va avea loc premiera pentru presă a spectacolului Fazanul de Georges Feydeau (traducerea: Doru Mareş), în regia lui Alexandru Mâzgăreanu, decorul realizat de Ştefan Caragiu, costumele semnate de Alexandra Mâzgăreanu...