teatrul-national-bucuresti

Trei spectacole din repertoriul TNB şi o premieră semnată de Gigi Căciuleanu vor fi prezentate pe scenele Naționalului bucureștean în săptămâna când întreaga suflare teatrală românească, iubitorii Thaliei din toată lumea sunt cu ochii îndreptaţi către evenimentele prin care se marchează 400 de ani de la dispariţia celebrului dramaturg.

Ion Caramitru in Prospero

Ion Caramitru în Prospero

Vineri, 22 aprilie 2016, de la ora 20.00, pe scena Mare a Naţionalului, spectacolul Furtuna se joacă în cadrul Festivalului Internaţional Shakespeare, aflat în acest an la cea de-a zecea ediţie. Comedie a iluziilor, Furtuna lui William Shakespeare, cu Ion Caramitru în rolul Prospero, actor declarat recent, de către Consiliul britanic, Ambasador Shakespeare în România, şi cu Mihai Călin în Caliban, distins cu premiul UNITER pentru această creaţie memorabilă, vă prilejuieşte întâlnirea cu o galerie de interpretări deosebite, datorate unei viziuni regizorale de o frapantă modernitate, al cărei autor este bulgarul Alexander Morfov. Un spectacol cu ritmuri frenetice şi efecte vizuale de neuitat.

Sâmbătă, 23 aprilie 2016 vor avea loc două spectacole inspirate de marele dramaturg. De la ora 20.00, la Sala Mică, Distopie, primul dintre spectacolele programului 9G la TNB, şi singurul până în prezent inspirat din dramaturgia shakespeariană, este un spectacol despre jocurile puterii, prin demascarea unor rețete de manipulare şi despre apocalipsa degradării lumii contemporane, un remix Shakespeare într-un scenariu original, semnat de tânăra regizoare Catinca Drăgănescu.

folia gigi caciuleanu

Folía, Shakespeare & Co

De la ora 20.00, la Sala Studio, va avea loc, în cadrul Festivalului Shakespeare, premiera cu Folía, Shakespeare & Co, o producţie „Gigi Căciuleanu Romania Dance Company”, realizată de ArtProduction împreună cu Teatrul Naţional din Bucureşti, prin Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală „Ion Sava”. La baza acestei Folii stă tot un scenariu original, alcătuit de Gigi Căciuleanu din textele marelui Will, pe tema „zadarnicelor chinuri” şi iureşului declanşat de Amor, cu întregul cortegiu de …victime, bufoni, zâne, duhuri, plăsmuiri diafane sau făpturi neobişnuite. „Dacă la Shakespeare, toţi nu sunt nebuni, cu toții sunt însă purtați într-o măsură mai mare sau mai mică de un vânt de «folie». În aceste oglinzi deformante, lucrurile se inversează. Nebunii devin înţelepți, iar întelepții nu-și mai dau seama cât de smintiți sunt.” Spectacolul se va juca în continuare la TNB, fiind preluat în repertoriul permanent.

Iar duminică, 24 aprilie 2016, de la ora 19.00, cea mai erotică dintre piesele shakespeariene, Visul unei nopți de vară, în viziunea plină de culoare şi de originalitate a regizorului Petrică Ionescu vă va transpune în lumea iluziei și a experienței amoroase. O montare de anvergură ce reunește elemente de autentică poezie shakespeariană, umor, spectaculoase construcții vizuale, balet și un excepțional fond muzical.

Pregătiţi-vă să petreceţi un week-end shakespearian de vârf la Teatrul Naţional din Bucureşti!

Comunicat al Teatrului Național „I. L. Caragiale” din București

logo revista teatrala radioVezi: Arhiva Teatrul Național din București

Arhiva Anul Shakespeare

costintuchilaANUL SHAKESPEAREdistopie,Folía,furtuna,Shakespeare & Co,teatrul național bucurești,visul unei nopti de vară
Trei spectacole din repertoriul TNB şi o premieră semnată de Gigi Căciuleanu vor fi prezentate pe scenele Naționalului bucureștean în săptămâna când întreaga suflare teatrală românească, iubitorii Thaliei din toată lumea sunt cu ochii îndreptaţi către evenimentele prin care se marchează 400 de ani de la dispariţia celebrului dramaturg. Ion Caramitru...