Roma caput culturae, rubrică de RALUCA NIȚĂ

roma caput culturae raluca nita


Tong Men-G
este titlul primului spectacol produs în Italia în care rolul protagonistului este interpretat de un actor de naţionalitate chineză.  Actorul Shi Yang Shi aparţine celei de-a doua generaţii de imigranţi chinezi naturalizaţi în peninsulă.

spectacol chinezesc la roma

rubrica roma caput culturaeSpectacolul este o parabolă istorică despre originile şi rădăcinile strămoşilor continentului asiatic, dificultăţile unei integrări dure, dar umilă şi dinamică (de la ajutor de bucătar într-un restaurant minuscul şi vânzător ambulant la student al Universităţii Bocconi din Milano, cea mai prestigioasă instituţie privată de învăţământ superior, traducător, actor, jurnalist tv).

Pentru prima oară, protagonistul acestei biografii excepţionale este şi regizorul spectacolului, alături de Cristina Pezzoli.

teatru la roma

Tong Men-G (Poarta de bronz: acelaşi vis) este un eveniment teatral de o singură seară (22 septembrie 2014) la Teatrul Brancaccio din Roma, iniţiativă care îşi propune să atragă cât mai mult şi mai variat public.

Imagine din spectacolul TONG MEN G

Un vademecum de amintiri, trecând prin suferinţele războiului civil chinez dintre naţionalişti şi comunişti, revoluţia lui Mao, noua viaţă în Italia cu echilibrul fragil şi contradicţiile sale, până la capitolul final care include incendiul din 2013 izbucnit într-o fabrică din oraşul Prato (regiunea Toscana), unde lucrau doar muncitori de origine chineză. Acest incident extrem de dramatic soldat cu şapte victime, a impresionat o ţară întreagă, transformând pentru câteva săptămâni o naţiune în sora mai mare a unei comunităţi sfâşiate de durere.

Corespondenţă de la Roma

raluca nita

Raluca Niță

Vezi: arhiva rubricii Roma caput culturae

Compania Ricci/Forte: doi Stanislavski ai anilor 2000 de Raluca Niță

costintuchilaROMA CAPUT CULTURAEmao,poarta de btonz,prato,raluca niță,roma,roma caput culturae,teatru chinezesc la roma,teatrul brancaccio roma,tong meng g,toscana
Roma caput culturae, rubrică de RALUCA NIȚĂ Tong Men-G este titlul primului spectacol produs în Italia în care rolul protagonistului este interpretat de un actor de naţionalitate chineză.  Actorul Shi Yang Shi aparţine celei de-a doua generaţii de imigranţi chinezi naturalizaţi în peninsulă. Spectacolul este o parabolă istorică despre originile şi...