romeo si julieta adrian pintea mariana buruiana tvr 1978

Căutând materiale de arhivă pentru a ilustra cât mai bine receptarea românească a piesei Romeo și Julieta de William Shakespeare, regizorul Andrei Măgălie și realizatoarea Lucia Constantinescu au descoperit un fragment de spectacol realizat în anul 1978 de către absolvenții IATC de atunci. Promoţia era alcătuită din viitori mari actori dintre care, din păcate, unii ne-au părăsit prea devreme. O înregistrare care nu s-a difuzat niciodată și despre care nici protagoniștii nu știau că există.

catalina buzoianu

Cătălina Buzoianu

Spectacolul a fost prezentat în 1979 la Festivalul Teatrelor Studențești de la Durham (Marea Britanie), iar regizoarea Cătălina Buzoianu împreună cu actorii au fost acoperiți de laude. Distribuția era strălucită: Romeo era interpretat de Adrian Pintea, iar Julieta de Mariana Buruiană. Alături de ei: Adriana Trandafir, Mirela Gorea, Răzvan Vasilescu, Dan Nuțu, Florin Călinescu, Dinu Manolache, Șerban Ionescu. Muzica a fost compusă în doar câteva zile de cunoscutul muzician Mircea Florian.

romeo si julieta tvr promotia 1978 iatc

Imagini din spectacol. Sursa foto: TVR

În încheierea anului Shakespeare la TVR, Casa de Producție a realizat o emisiune-document. Spectacolul de arhivă recuperat a fost prezentat în premieră la UNATC, acolo unde au fost prezenți o parte dintre actorii din distribuție, care au urmărit cu  emoție imaginile de acum 38 de ani. Pe ei, cei de atunci. Din păcate, nu le-au mai putut fi alături Adrian Pintea, Dinu Manolache, Șerban Ionescu…

Marți, 3 ianuarie 2017, la ora 14.40, la TVR 2, Casa de Producție a TVR vă invită să fiți martorii acestui spectacol-eveniment.

mircea florian poza

Mircea Florian

Regia artistică TV: Andrei Măgălie. Imagine: Ovidiu Cristescu, Amilcar Iovanescu. Sunet: Valentin Bartolomeu. Montaj: Robert Kallos. Postprocesare sunet: Cornel Ciuleanu. Producător: Lucia Constantinescu.  

Teatrul Național de Televiziune este un proiect al Casei de Producție a TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe www.tvrplus.ro. Producător coordonator: Demeter András István.

Comunicat al Casei de Producție a TVR

logo-revista-teatrala-radioVezi șiArhiva rubricii Teatru TV 

Arhiva rubricii Cronica de teatru tv de Ani Bradea 

costintuchilaTEATRU TVadrian pintea,casa de productie tvr,cătălina buzoianu,dan nuțu,mariana buruiana,mirela gorea,promotia 1978 iatc,romeo si julieta,teatru tv
Căutând materiale de arhivă pentru a ilustra cât mai bine receptarea românească a piesei Romeo și Julieta de William Shakespeare, regizorul Andrei Măgălie și realizatoarea Lucia Constantinescu au descoperit un fragment de spectacol realizat în anul 1978 de către absolvenții IATC de atunci. Promoţia era alcătuită din viitori mari...