premiera-teatrul-de-divertisment1

Duminică, 19 iulie 2015, la ora 17.00, la Radio România CulturalTeatrul Național Radiofonic vă invită să ascultați, în premieră, în cadrul seriei de emisiuni „Mari actori de comedie”, fragmente din spectacolul de divertisment Un țânțar pe lampadar, constatare veselă și muzicală de Constantin Zărnescu. Regia artistică: Alexandru Darian. Regia tehnico-muzicală: Mirela Anton. Realizatori: Silvia Cusursuz, Manuella Popescu, Mircea Zăvoianu.

un tantar pe lampadar

Constantin Zărnescu, actor şi autor de umor, talentat şi mereu ancorat în realitatea imediată, fost director al Teatrului „Alexandru Davila” din Piteşti, a avut la Radio numeroase şi fructuoase colaborări, atât ca actor cât şi ca autor, cu mult înainte de anul 1989. Calambururule sale, comicul de limbaj şi cel de situaţie fac şi acum, după cum veţi observa din ascultarea fragmentelor alese de noi din spectacolul difuzat integral în 9 septembrie 1995, deliciul unor clipe de destindere.

Prietenul şi colaboratorul său cel mai apropiat, Alexandru Darian, la rândul său autor de umor de cea mai bună calitate şi regizor artistic plin de har şi înţelegere faţă de arta şi viaţa actorului, a ales şi pentru această emisiune scrisă de Constantin Zărnescu o distribuţie cu multe nume cunoscute în acea perioadă, dintre care acum vă amintim doar câteva, restul fiind prezente în genericele alcătuite cu măiestrie şi rafinament de regizorul muzical Romeo Chelaru. Așadar, nu vor lipsi din emisiune Horia Şerbănescu, Sanda Toma, Cornel Vulpe, Jeanine Stavarache, Dan Condurache, Dan Damian, Adina Popescu, Sorin Gheorghiu, Florin Tănase, Lucica Zorini, Mihai Stoenescu.

Fragment din spectacol

Grafică, ilustrații și editare multimedia: Costin Tuchilă.

logo revista teatrala radioVezi și: Premieră: „Muppets Fonic Show” la Teatrul Național Radiofonic

Premieră: Să râdem cu Stan şi Bran… la microfon!

Premieră: Weekend la Motelul Primăverii

Alfa-Romeo și Julieta

Alo, aţi greşit gluma!

Din cronica lui Anton Pann

Haz… de la caz la… caz

Decât nimic, mai bine… deloc!

Dar cu glumele cum stați?

Comedia erorilor… serie nouă

Ora veselă

Arhiva Teatrul Național Radiofonic

costintuchilaPREMIERĂalexandru darian,Constantin Zărnescu,divertisment,mari actori de comedie,teatrul national radiofonic
Duminică, 19 iulie 2015, la ora 17.00, la Radio România Cultural, Teatrul Național Radiofonic vă invită să ascultați, în premieră, în cadrul seriei de emisiuni „Mari actori de comedie”, fragmente din spectacolul de divertisment Un țânțar pe lampadar, constatare veselă și muzicală de Constantin Zărnescu. Regia artistică: Alexandru Darian. Regia tehnico-muzicală: Mirela Anton....