dramaturgia cotidianului scoala de vara

Facultatea de Teatru și Televiziune din cadrul Universității ”Babeș-Bolyai” organizează, în perioada 21–31 august 2017, a-XIII-a ediție a Școlii de vară ”Dramatugia cotidianului” dedicată, pentru a doua oară, atât studenților, cât și liceenilor pasionați de teatru.      

În cadrul celor zece zile de lucru intens vor avea loc ateliere de dramaturgie și scenaristică, publicistică și antreprenoriat cultural, susținute de profesori ai Facultății de Teatru și Televizune. Participanții vor învăța să scrie piese de teatru, își vor dezvolta gândirea critică și capacitatea de a privi profesionist un spectacol  sau un film și vor deprinde mecanismele producției teatrale.

Relevanţa programului ”Dramaturgia cotidianului”, deja confirmată în cei  12 ani de dezvoltare a sa în diverse locaţii (Băiuţ-Maramureş, Baia Mare, Tîrgu Jiu, Târgu Mureş, Brașov sau Iași), s-a bazat și se bazează pe caracterul ei interdisciplinar, experimental şi polistratificat, în care cercetarea antropologică şi de mentalităţi se extinde în creaţii artistice (scenarii de teatru şi film, eseuri, reportaje şi interviuri de presă scrisă şi de televiziune, filme de ficţiune, fotoreportaje). Programul se bucură de o recunoaștere națională și internațională, fiind nominalizat, în 2007, la premiile UNITER, iar producțiile participanților la tabără au fost puse în scenă și prezentate în festivaluri și competiții de prestigiu.

Proiectul din acest an este deschis, pe bază de competiție, elevilor de liceu și studenților. Cei interesați pot trimite la adresa contact@teatrologie.ro până la data de 1 mai 2017 următoarele:

  1. Scrisoare de motivație (max. 1 pagină).
  2. Un eseu sau o cronică la spectacolul de teatru preferat sau o piesa de teatru originală (se acceptă și un fragment de piesă).
  3. Formularul de înscriere completat, care poate fi descărcat de pe www.teatrologie.ro/scoaladevara.

Lucrările Școlii de vară se vor desfășura la Complexul Baru Mare al Universității ”Babeș-Bolyai” (jud. Hunedoara) iar costurile de participare sunt de 400 lei/participant.

Programul este susținut de Universitatea Babeș-Bolyai în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice.

Comunicat al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca

logo revista teatrala radioArhiva rubricii Educație teatrală

costintuchilaEDUCAȚIE TEATRALĂBaia Mare,Băiuţ-Maramureş,Brașov,iași,Școala de vară ”Dramatugia cotidianului”,scoli de vara,Târgu Mureş,Tîrgu Jiu,UNITER,universitatea babes bolyai
Facultatea de Teatru și Televiziune din cadrul Universității ”Babeș-Bolyai” organizează, în perioada 21–31 august 2017, a-XIII-a ediție a Școlii de vară ”Dramatugia cotidianului” dedicată, pentru a doua oară, atât studenților, cât și liceenilor pasionați de teatru.       În cadrul celor zece zile de lucru intens vor avea loc ateliere de dramaturgie...