valeria-seciu-livada-de-visini-cehov-tvr

premiera-tnrPentru a cincea săptămână consecutiv Casa de Producție a TVR vă propune o premieră: Livada de vişini de A. P. Cehov, în regia lui Alexandru Lustig, o coproducţie TVR şi Fundaţia Teatru Contemporan. Premiul criticii FNT pe 2016: Valeria Seciu – actriță cu vocație cehoviană pentru rolul Ranevskaia din spectacolul Livada de vișini de A .P. Cehov, regia Alexandru Lustig, realizat la TVR.

valeria-seciu-foto-ioana-hameeda

Valeria Seciu (Ranevskaia Liubov Andreevna). Foto: Ioana Hameeda

Distribuția: Ranevskaia Liubov Andreevna: Valeria Seciu; Firs: Ion Besoiu; Gaev Leonid Andreevici: Marian Râlea; Lopahin Ermolai Alexeevici: Dan Aștilean; Ania: Ioana Anastasia Anton; Varia: Andreea Bibiri Trofimov; Piotr Sergheevici Trofimov: Mihai Călin; Simeonov-Pișcik Boris Borisovici: Gelu Niţu; Charlotta Ivanovna: Anca Sigartău; Epihodov Semion Panteleevici: Adrian Ciobanu; Iașa: Dan Rădulescu; Duniașa: Ruxandra Maniu.

livada-de-visini-tvr

Echipa TVR: Director imagine – Cristian Stoian. Scenografie – Dana Moraru. Costume Valeria Seciu – Lia Manțoc. Costume – Silvia Porojnicu. Sunet – Valentin Bartolomeu. Machiaj – Oana Cristescu. Coafură – Claudia Mehedințu. Asistent regizor artistic – Zoe Bălan. Editor imagine – Lulu Chedric. Redactori – Cristina Anton, Ligia Baboş, George Vasile. Regia de montaj – Judith Georgescu. Regia de studio – Gabriel Șerban, Lucian Stăncilă. Producția – Cezarina Harabor. Steadycam – Laurentiu Bengescu, Ion Istrate. Operator MHH – Mihai Nagy, Elvin Tomescu
Cameramani – Carmen Birtea, Alexandru Ghiță, Adrian Dănăila, Ionuț Spătaru, Gabriel Oprea, Horia Ilinca. Producător: Liana Săndulescu. 

Program de difuzare:

TVR 2: luni, 31 octombrie 2016, ora 21.10 și luni, 7 noiembrie 2016,  ora 1.10
TVR HD: luni, 31 octombrie 2016, ora 21.10 și duminică, 6 noiembrie 2016, ora 00.00
TVR Internațional: sâmbătă, 5 noiembrie 2016, ora 17.30.

ion-besoiu-firs

Ion Besoiu (Firs). Foto: Ioana Hameeda

Pentru prima data în 26 de ani, Festivalul Național de Teatru a cuprins în selecția sa un spectacol de teatru tv. Este vorba despre Livada de vișini de A. P. Cehov.

mihai-calin

Mihai Călin (Piotr Sergheevici Trofimov) și Ioana Anastasia Anton (Ania).  Foto: Ioana Hameeda

„Credem că prin această expunere în cadrul Festivalului Naţional de Teatru a celei mai noivariante de platou a capodoperei cehoviene ne punem şi în slujba publicului spectator, aducând pe scena vie un eveniment cultural ce se înscrie în seria acelor producţii valoroase ale Televiziunii Române care în orice timp au rămas valabile, dar mai ales semnalăm în acest fel importanţa Teatrului de Televiziune, ca pagină de memorie perenă a evoluţiei teatrului românesc. Puterea şi în impactul social al Teatrului de Televiziune sunt de necontestat, iar producţiile de teatru în platou au însemnat un punct de rezistenţă a instituţiei, de la începuturi şi până în prezent” – au anunțat organizatorii Festivalului Național de Teatru.

livada-de-visini

„Pentru mine, ca regizor, e o călătorie magică în compania unor actori uriaşi, în căutarea unui dramaturg genial – Cehov. Realizarea spectacolului în formă cinematografică, la TVR, naşte speranţa că această călătorie artistică nu se va încheia niciodată.” – Alexandru Lustig.

gelu-nitu-dan-astilean

Gelu Nițu (Simeonov-Pișcik Boris Borisovici) și Dan Aștilean (Lopahin Ermolai Alexeevici). Foto: Ioana Hameeda

Teatrul Național de Televiziune este un proiect al Casei de Producție a TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe www.tvrplus.ro. Producător coordonator: Demeter András István.

iuliana-tudor_87460300

logo-mic-casa-de-productie-tvrTeleviziunea Română și Radio România, în parteneriat cu Asociația Audiologilor din România și cu Societatea Română de Otorinolaringologie Pedriatică derulează campania „Auzul e un dar. Nu-l ignora!”

Detalii: http://www.tvr.ro/auzul-e-un-dar-nu-l-ignora_17837.html#view

http://www.tvr.ro/nu-exista-via-a-fara-sunete_17870.html#view

http://www.tvr.ro/testeaza-auzul-copilului-tau-la-nastere_17883.html#view

Comunicat al Casei de Producție a TVR

logo-revista-teatrala-radioVezi și: Arhiva rubricii Teatru TV 

Arhiva rubricii Cronica de teatru tv de Ani Bradea 

costintuchilaTEATRU TVAlexandru Lustig.,casa de productie tvr,Dan Aştilean,gelu nițu,ion besoiu,livada de vișini,premiu valeria seciu ranevskaia,teatru tv,valeria seciu
Pentru a cincea săptămână consecutiv Casa de Producție a TVR vă propune o premieră: Livada de vişini de A. P. Cehov, în regia lui Alexandru Lustig, o coproducţie TVR şi Fundaţia Teatru Contemporan. Premiul criticii FNT pe 2016: Valeria Seciu – actriță cu vocație cehoviană pentru rolul Ranevskaia din spectacolul...