teatru in tvr vandalul spectacol unteatru

S-a împlinit o lună de când grădina TVR a devenit spaţiu de spectacol pentru teatre, actori şi publicul lor. La aproape 60 de ani de la difuzarea primului spectacol de teatru tv, Televiziunea Română a lansat stagiunea „Teatru în TVR”Pe parcursul stagiunii, vor fi prezentate mai multe spectacole, realizate de teatrele partenere în cadrul proiectului demarat şi coordonat de Casa de Producţie a TVR.

Prin acest proiect, TVR aduce publicul mai aproape de actori, chiar în incinta sediului din Calea Dorobanţilor 191. Demersul vine în spiritul unei tradiţiii de şase decenii, timp în care Televiziunea Română a promovat teatrul pe micile ecrane şi continuă, în ciuda problemelor financiare, să producă şi să difuzeze adaptări tv ale pieselor.

vandalul unteatru

Un moment foarte important al acestei luni este premiera pe țară a spectacolului UnTeatru din București, Vandalul de Hamish Linklater, care va avea două reprezentații, vineri, 1 iulie și sâmbătă, 2 iulie 2016, la ora 21.00. Traducere, scenariu și regia artistică: Andreea Vulpe. Distribuţia: Femeia: Mihaela Trofimov; Bărbatul: Liviu Pintileasa; Băiatul: Ionuţ Vişan. Scenografia: Daniel Titza. Light și sound design: Andreea Vulpe.

Durata: 1 oră și 40 de minute.

vandalul 2

Premieră absolută în România, Vandalul a reprezentat debutul dramaturgic, în 2014, al lui Hamish Linklater – tânăr actor american, cunoscut publicului român din filme ca The Big Short (2015), Magic in the Moonlight (2014), The Four Fantastics (2005) sau serialul Law and Order (2012) – debut unanim apreciat ca un succes, în urma căruia autorul a devenit una dintre cele mai promiţătoare tinere speranţe ale dramaturgiei americane.

Textul lui Hamish Linklater ne vorbeşte despre singurătatea a trei fiinţe, aparţinând unor lumi diferite, fiecare cu schelete în propriile dulapuri, cu tarele unei existenţe de câteva decenii, pe care Marele Regizor le aduce laolaltă într-o noapte îngheţată. Ce urmează, unde va duce această prietenie… nu ştim. Şi nici nu mai contează.

vandalul 3

Imagini din spectacolul Vandalul

Accesul publicului se face în baza biletelor, prin intrarea Pangrati, începând cu ora 20.00.

Biletele pot fi achiziţionate online de pe www.tomtix.ro sau pot fi făcute rezervări telefonic la nr. de telefon 0721268516 şi pe adresa de e-mail rezervari@unteatru.ro.

Comunicat al Casei de Producție a TVR

LOGO RT CU CHENARVezi: arhiva rubricii Premieră

costintuchilaPREMIERĂandreea vulpe,Hamish Linklater,ionuț vișan,Liviu Pintileasa,mihaela trofimov,stagiunea teatru in tvr,vandalul
S-a împlinit o lună de când grădina TVR a devenit spaţiu de spectacol pentru teatre, actori şi publicul lor. La aproape 60 de ani de la difuzarea primului spectacol de teatru tv, Televiziunea Română a lansat stagiunea „Teatru în TVR”. Pe parcursul stagiunii, vor fi prezentate mai multe spectacole, realizate...