vandalul tvr

În această vară Casa de Producţie a TVR v-a propus o selecție de spectacole realizate în cei 60 de ani de la înfiinţarea Teatrului Naţional de Televiziune. Ați putut urmări montări care v-au purtat prin ani, de la începuturi, până în zilele noastre. Încheiem această retrospectivă cu ”Vandalul” de Hamish Linklater, regizat de Andreea Vulpe, distins cu premiul UNITER în 2017 pentru cel mai bun spectacol TV. Traducerea și adaptarea: Andreea Vulpe. Distribuţia: Femeia – Mihaela Trofimov, Bărbatul – Liviu Pintileasa, Băiatul – Ionuț Vișan. Scenografie: Daniel Titza. Director de imagine: Sorin Chivulescu. Regizor TV: Silviu Jicman. Producători: Cristina Anton și Silviu Jicman. Producător coordonator: Demeter András.

Program de difuzare:

TVR 2: luni, 25 septembrie 2017, ora 21.10

”Vandalul” a reprezentat debutul dramaturgic, în 2014, al lui Hamish Linklater – actor american, cunoscut publicului român din filme ca ”The Big Short” (2015), ”Magic in the Moonlight” (2014), ”The Four Fantastics” (2005) sau serialul ”Law and Order” (2012) – debut unanim apreciat ca un succes, în urma căruia autorul a devenit una dintre cele mai promiţătoare tinere speranţe ale dramaturgiei americane.

Textul lui Hamish Linklater ne vorbeşte despre singurătatea a trei fiinţe, aparţinând unor lumi diferite, fiecare cu niscaiva schelete în propriile dulapuri, cu tarele unei existenţe de câteva decenii, pe care Marele Regizor le aduce laolaltă într-o noapte îngheţată. Ce urmează, unde va duce această prietenie… nu ştim. Şi nici nu mai contează.

”A fost tot ce își poate dori un actor: am repetat ca la teatru, pe urmă am adaptat pentru a juca în grădina TVR, apoi am făcut film pentru televiziune și urmeză să îl jucăm, sperăm, ani mulți la UnTeatru.”Mihaela Trofimov.

”La teatru, lucrurile se pot întâmplă diferit de la o seară la alta. În televiziune, ce filmezi rămâne bătut în cuie. Responsabilitatea e uriașă, munca este uriașă, dar am avut, din partea TVR, o echipă fantastică, aproape de proiect, oameni care au lucrat cu dragoste și cu pasiune. Vandalul este o poveste despre singurătate. Mulți oameni sunt singuri, dar îi asigur pe telespectatori că după ce vor vedea Vandalul, vor pune capul pe pernă și vor dormi mai bine, pentru că se vor simți mai puțin singuri.”Andreea Vulpe.

Teatrul Național de Televiziune este un proiect al Casei de Producție a TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe www.tvrplus.ro. Producător coordonator: Demeter András István.

Comunicat al Casei de Producție a TVR

logo-revista-teatrala-radioVezi și: Arhiva rubricii Teatru TV 

Arhiva rubricii Cronica de teatru tv de Ani Bradea

costintuchilaTEATRU TVandreea vulpe,casa de producție a tvr,Hamish Linklater,ionuț vișan,Liviu Pintileasa,mihaela trofimov,vandalul
În această vară Casa de Producţie a TVR v-a propus o selecție de spectacole realizate în cei 60 de ani de la înfiinţarea Teatrului Naţional de Televiziune. Ați putut urmări montări care v-au purtat prin ani, de la începuturi, până în zilele noastre. Încheiem această retrospectivă cu ”Vandalul” de Hamish...