varsovia-ghid-turistic-tes

teatrul-evreiesc-de-statÎn cadrul programului „Noaptea bibliotecilor”, sâmbătă, 24 septembrie 2016, la ora 23.30, la Biblioteca Metropolitană București (str. Tache Ionescu nr. 4), Teatrul Evreiesc de Stat din București vă invită la un spectacol-experiment cu una dintre piesele cunoscutului dramaturg israelian Hillel Mittelpunkt, Varşovia: ghid turistic. Spectacolul-lectură, după un concept de lect. dr. Camelia Crăciun, prezintă fragmente din piesa scriitorului israelian în traducerea Sondrei Sikerston şi în regia lui Eugen Gyemant. În distribuţie: Maia Morgenstern, Claudiu Istodor, Natalie Ester, Rudi Rosenfeld şi Viorica Bantaş. Spectacolul, care deschide stagiunea 2016–2017 a TES, este programat în seria „Cu cărțile deschise” – 140 de ani de teatru idiș în România.

afis-varsovia-ghid-turistic

Piesa Varşovia: ghid turistic este o comedie dulce-amară ce aminteşte de filmele pasionale ale lui Almodovar, despre relaţia de ură şi iubire dintre noi şi trecutul nostru, dintre noi şi părinţii noştri.

„O călătorie de afaceri într-un oraș rămas parcă în alte vremuri se transformă într-un uragan emoţional, care scoate la suprafață toate reproşurile şi adevărurile pe oare o mamă şi un fiu au să și le spună şi pe care le-au adunat în cincizeci de ani – un cocktail de nostalgie şi pasiune din care nu putem ieşi decât transformaţi şi, poate, puţin purificați.” – Eugen Gyemant.

varsovia

Varșovia

Cunoscut dramaturg, Mittelpunkt s-a născut in Israel în 1949. După studii de teatru la Universitatea din Tel Aviv, Mittelpunkt se dedică unei cariere dramaturgice de succes, activând ca writer-in-residence la Teatrul din Beersheba, ulterior lucrând pentru Teatrul Municipal din Haifa. Dintre cele mai importante piese ale sale, menţionam: Driver-Painter, Gorodish, The House Mother.

Vă imitam la o întâlnire cu teatrul lui Hillel Mittelpunkt, dar şi cu proiectele noastre în lucru. Intrarea va fi liberă, cu rezervare prealabilă la numărul de telefon 0721 313 736.

Comunicat al Teatrului Evreiesc de Stat din București

logo-revista-teatrala-radioVezi: Arhiva Teatrul Evreiesc de Stat

Arhiva rubricii Spectacol-lectură

costintuchilaSPECTACOL-LECTURĂAlmodovar,eugen gyemant,Hillel Mittelpunkt,maia morgenstern,spectacol lectura,teatrul evreiesc de stat,varsovia
În cadrul programului „Noaptea bibliotecilor”, sâmbătă, 24 septembrie 2016, la ora 23.30, la Biblioteca Metropolitană București (str. Tache Ionescu nr. 4), Teatrul Evreiesc de Stat din București vă invită la un spectacol-experiment cu una dintre piesele cunoscutului dramaturg israelian Hillel Mittelpunkt, Varşovia: ghid turistic. Spectacolul-lectură, după un concept de...