Teatrul de Comedie din București prezintă sâmbătă, 22 septembrie 2018, ora 19.00, la Sala Nouă, premiera oficială a spectacolului ”Viața x 3” de Yazmina Reza, traducere de Iulia Lumânare, regia: Irina Crăiță-Mândră, scenografia: Iulia Popescu. Distribuția: Silviu Debu (Henri); Olimpia Melinte (Sonia); Liviu Pintileasa (Hubert); Maria Obretin (Inès).

Durata spectacolului   1h 20 min.

Scrisă înainte de ”Zeul măcelului” (2006), titlu devenit celebru prin montarea cinematografică din 2011, semnată de Roman Polanski, piesa ”Viața x 3”, datând din 2000, anunță intriga familială din primul text, cu o ingenioasă punere în triplă perspectivă.

Piesa și spectacolul sunt împărțite în trei secțiuni care povestesc aceeași scenă: seara în care la Henri și Sonia vine în vizită, pe nepusă masă, un cuplu prieten. Ca și cum vizita neașteptată nu ar fi fost îndeajuns să tulbure liniștea serii, la aceasta se mai adaugă noutatea că Henri își publică cercetarea despre materia neagră din Univers un pic cam târziu, precum și dorința fiului lui Henri și al Soniei de a mânca după ce a fost pus la culcare. Ceea ce urmează este un ”măcel” familial care scoate la iveală trăsături de caracter și secrete până atunci nici măcar bănuite.

Proiect câștigător la concursul COMEDIA ȚINE LA TINEri, ediția a VIII-a,  2017 

Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Teatrul de Comedie.

Comunicat al Teatrului de Comedie din București

logo-revista-teatrala-radioVezi: Arhiva Teatrul de Comedie din București

Arhiva rubricii Premieră

costintuchilaPREMIERĂpremeira rtr,teatrul de comedie,yasmina reza
Teatrul de Comedie din București prezintă sâmbătă, 22 septembrie 2018, ora 19.00, la Sala Nouă, premiera oficială a spectacolului ”Viața x 3” de Yazmina Reza, traducere de Iulia Lumânare, regia: Irina Crăiță-Mândră, scenografia: Iulia Popescu. Distribuția: Silviu Debu (Henri); Olimpia Melinte (Sonia); Liviu Pintileasa (Hubert); Maria Obretin (Inès). Durata spectacolului   1h 20 min. Scrisă înainte de ”Zeul măcelului” (2006), titlu devenit celebru prin montarea cinematografică din 2011, semnată de Roman...