premiera teatrul maghiar stat cluj victor silviu purcarete

sigla teatrul maghiar stat clujVineri, 29 noiembrie 2013, la ora 20.00, va avea loc o nouă premieră la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca. Piesa suprarealistă Victor sau copiii la putere de Roger Vitrac este pusă în scenă de renumitul regizor Silviu Purcărete, care lucrează pentru a treia oară cu actorii Teatrului Maghiar.

Piesa lui Vitrac, pe care Comédie des Champs-Elysées a prezentat-o prima oară în data de 24 decembrie 1928, „a fost scrisă iniţial după tipicul şi canoanele teatrului de bulevard franţuzesc, însă este un text foarte dificil, deosebit de suspect din multe puncte de vedere” – spune regizorul.

Victor sau copiii la putere de Roger Vitrac

La realizarea spectacolului au contribuit colaboratorii permanenţi a lui Silviu Purcărete, scenograful Dragoş Buhagiar şi compozitorul Vasile Şirli, precum şi colaboratorul muzical Katalin Incze G., asistentul de regie István Albu, şi asistenţii de scenografie Petre-Tiberius Trifan și Vladimir Iuganu.

Din distribuţia spectacolului fac parte actorii: Áron Dimény, Zsolt Bogdán, Emőke Kató, Csilla Varga, Csilla Albert, Ervin Szűcs, Andrea Vindis, József Biró, Imola Kézdi și Levente Molnár.

Următoarea reprezentație va avea loc în data de 4 decembrie 2013, ora 20.00. Spectacolul, recomandat persoanelor peste 14 ani, se joacă în Sala Mare, în regim studio.

Spectacolul a fost realizat cu sprijinul Fondului Naţional Cultural al Ungariei.

silviu_purcarete vasile sirli

Joi, 28 noiembrie 2013, ora 20.00, în Sala Studio a Teatrului Maghiar de Stat Cluj, în cadrul unei discuţii conduse de András Visky, au fost înmânate Premiile Vlad Mugur regizorului Silviu Purcărete şi compozitorului Vasile Şirli. Premiul Vlad Mugur este atribuit artiştilor care nu fac parte din compania Teatrului Maghiar de Stat Cluj, dar care prin creaţiile lor de excepţie au contribuit la realizarea obiectivelor artistice ale teatrului.

Comunicat al teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca

Un amplu reportaj realizat de Crenguța Manea la conferința de presă dedicată premierei spectacolului Victor sau copiii la putere, mâine, 29 noiembrie, în Revista Teatrală Radio.

 

costintuchilaPREMIERĂroger vitrac,silviu purcărete,teatrul maghiar de stat cluj comedie des champs elysees,vasile șirli,victor sau copiii la putere
Vineri, 29 noiembrie 2013, la ora 20.00, va avea loc o nouă premieră la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca. Piesa suprarealistă Victor sau copiii la putere de Roger Vitrac este pusă în scenă de renumitul regizor Silviu Purcărete, care lucrează pentru a treia oară cu actorii Teatrului Maghiar. Piesa...