Teatru și educație, rubrică de MIRELA NICOLAE

teatrul ion creanga teatru si educatie mirela nicolae

2 rubrica teatru si educatie de mirela nicolae rev teatrala radio„Deocamdată îmi doresc să investesc toată energia mea în Teatrul «Ion Creangă» şi, în acest moment, mă interesează foarte mult arta pentru copii. Îmi doresc să explorez şi o zonă a teatrului comunitar, educaţional, social. Mă interesează foarte mult acest lucru dar sper că o să am luxul de a rămâne în teatrul instituţional, de a lucra în această instituţie cât mai mult timp” este o parte din mărturisirea sinceră şi directă a tinerei absolvente de UNATC, Ioana Alexandru, în prezent consultant artistic la Teatrul „Ion Creangă” din Bucureşti.

Ioana Alexandru a absolvit studiile universitare în urmă cu trei ani şi se ocupă, împreună cu alţi colegi, de crearea şi realizarea proiectelor teatrale şi sociale, de alegerea repertoriului, de propunerea unor strategii moderne de marketing cultural.

Ioana Alexandru foto 2

Ioana Alexandru

Prima impresie pe care o lasă interlocutorului este aceea a unei fetiţe de şcoală, fugite de acasă ca să facă diverse năzbâtii. Ghiduşiile ei au un rost: să-i determine pe părinţii şi educatorii români să opteze pentru educaţia prin teatru. După cum ea însăşi recunoaşte, familia de la noi îşi păstrează ideile conservatoare în alegerea repertoriului, de aceea munca ei de a forma noi gusturi, de a propune texte şi spectacole moderne, în ton cu vremurile, reprezintă o provocare.

teatrul ion creanga

La puţin peste două decenii de viaţă, Ioana Alexandru cunoaşte şi apreciază munca actorilor, regizorilor, scenografilor români, este mândră de apartenenţa la unul din cele mai apreciate colective artistice din lumea mondială a teatrului pentru copii şi tineret.

Vă invit s-o ascultaţi în interviul pe care mi l-a acordat în urmă cu câteva zile. Îi veţi auzi opiniile clare şi ferme, înfăşurate încă de sensibilitatea şi candoarea vârstei.

Grafică, ilustrații și editare multimedia: Costin Tuchilă.

mirela-nicolae

Mirela Nicolae

logo revista teatrala radio

Vezi: Arhiva rubricii Teatru și educație de Mirela Nicolae

Alte articole de Mirela Nicolae: Reîntoarcerea la valori poate determina progresul, reportaj 

Ora de educație teatrală 

Între mesajul educaţional şi cel protestatar – NETA 2015, cronică de teatru

Realitatea dintre vis şi coşmar, cronică de teatru

Teatru la superlativ – „Noaptea lui Helver” de Ingmar Vilkvist la NETA 2015, cronică de teatru

Umor negru și parodie amară la Sala Mică a Teatrului Naţional „I. L. Caragiale”, cronică de teatru

Poveşti şi învăţăminte pentru adulţi în spectacolul „Omul-pernă” de Martin McDonagh, cronică de teatru

Divorţul ca pretext pentru o căsătorie necesară, cronică de teatru

Un studiu memorabil: „«Tovarăşul de luptă» Caragiale”, cronică de carte

Citindu-l pe clovnul iubitor de viaţă, cronică de carte

Hohote de râs într-o montare radiofonică antologică: „Burghezul gentilom” de Molière, cronica discului de teatru radiofonic

logo revista teatrala radioVezi și: Arhiva rubricii Educație teatrală

costintuchilaTEATRU ȘI EDUCAȚIEioana alexandru,mirela nicolae,proiecte teatru copii mici,teatru pentru copii,teatrul ion creanga
Teatru și educație, rubrică de MIRELA NICOLAE „Deocamdată îmi doresc să investesc toată energia mea în Teatrul «Ion Creangă» şi, în acest moment, mă interesează foarte mult arta pentru copii. Îmi doresc să explorez şi o zonă a teatrului comunitar, educaţional, social. Mă interesează foarte mult acest lucru dar sper...