cronica-de-teatru-vitelul-de-aur-loredana-goaga

ARCUB (strada Batişte, nr. 14, Bucureşti) vă invită luni, 24 noiembrie 2014, de la ora 19.00, la spectacolul Viţelul de aur. Regia: Eugen Gyemant. Distribuţia: Ostap Bender – Tudor Aaron Istodor; Balaganov – Cătălin Babliuc; Panikovski – Dan Rădulescu; Koreiko – Lucian Iftime; Varvara – Smaranda Caragea; Ptiburdukov – Radu Iacoban. Scenografia: Vladimir Turturică şi Tudor Prodan.

vitelul-de-aur-de-ilf-si-petrov-spectacol-arcub

Dramatizarea după una dintre cele mai amuzante cărţi ale secolului XX, Viţelul de aur, scrisă de celebrul duo literar Ilf şi Petrov, doi mari maeștri ai comediei, prezintă un episod al aventurilor simpaticului escroc Ostap Bender prin Uniunea Sovietică a anilor 1920. Alexander Koreiko duce o viaţă mizeră de slujbaş care se mulţumeşte cu o leafă infimă, ridicând semne de întrebare în rândul semenilor care nu înţeleg cum reuşeşte să-şi ducă zilele cu atât de puţini bani. Dar aceasta nu este decât o aparenţă creată pentru a-i induce în eroare pe ceilalţi. În realitate, decentul funcţionar este un escroc plin de bani. Un motiv perfect pentru Ostap Bender şi camarazii săi să-l vâneze pas cu pas cu scopul evident de a beneficia de pe urma averilor lui ilegale.

vitelul_de_aur-eugen-gyemant-ilf-si-petrov-arcub-goana-dupa-aur

Foto: ARCUB

„Lumea ficţională se croieşte în şase actori interpreţi, pe rând, ai personajelor care populează fabula ca un bildungsroman tragicomic: mărunţi funcţionari sovietici, cooperatişti simpatici şi uşor de dus de nas, vânzători la ghişeu. […] O echipă formată din tineri artişti (regizor, scenografi şi actori) îşi dedică toate resursele creative pentru a deschide porţi către o lume a întâmplărilor care te fac să meditezi, printre zâmbete.”– Ana-Maria Nistor, revista „Luceafărul”.

Vezi: Vițelul de aur – cronică de teatru de Loredana Goagă

costintuchilaȘTIRIarcub,eugen gyemant,ilf şi petrov,ostap bender,smaranda caragea,uniunea sovietică,vitelul de aur
ARCUB (strada Batişte, nr. 14, Bucureşti) vă invită luni, 24 noiembrie 2014, de la ora 19.00, la spectacolul Viţelul de aur. Regia: Eugen Gyemant. Distribuţia: Ostap Bender – Tudor Aaron Istodor; Balaganov – Cătălin Babliuc; Panikovski – Dan Rădulescu; Koreiko – Lucian Iftime; Varvara – Smaranda Caragea; Ptiburdukov – Radu Iacoban. Scenografia: Vladimir Turturică şi Tudor Prodan. Dramatizarea după...