spectacol invitat white coffee

În Sala Studio a Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timişoara vă avea loc miercuri, 4 decembrie 2013, la ora 19.00, spectacolul White Coffee al trupei Lakmusz Csoport din Budapesta, realizat în coproducţie cu teatrul Divadlo Unlimited.

Actorii trupei independente de teatru Lakmusz Csoport sunt toţi absolvenţi ai Universităţii de Artă din Târgu Mureş, care, după terminarea facultăţii, s-au mutat împreună la Budapesta. Spectacolul White Coffee, o comedie în alb-negru, se bazează pe propriile experienţe şi mărturisiri legate de identitatea minorităţilor. Acest spectacol este rezultatul unui proiect de rezidenţiat internaţional, prin intermediul căruia artişti din Cehia, Slovacia, Polonia, Ungaria şi România s-au gândit împreună la problemele toleranței, rasismului şi ale identităţii duble a minorităților.

White Coffee

„Povestea se bazează pe întâmplări fictive. Numele, genul şi vârsta personajelor sunt o minciună. Părerile politice ale personajelor sunt parte a ficţiunii scenice, la care se adaugă jocul autentic al actorilor. Muzica şi dansul sunt intenţionat false, iar dansul e total nejustificat. În urma repetiţiilor nu a fost rănit nimeni, şi niciun animal nu a suferit de agresiune fizică. Numai bufniţa nu ştie nici acum care a fost numele ţiganului care a condus avionul…” – se arată în comunicatul oficial de presă al trupei.

Lucie Málkova, regizoarea spectacolului, spunea într-un interviu acordat unei reviste culturale din Budapesta: „Scopul spectacolului nu a fost să reconstruiască evenimente trecute, ci mai mult să creeze un dialog cu publicul şi să-l facă activ. Parte foarte importantă a proiectului sunt turneele în România, Slovacia şi Serbia, şi întâlnirea cu publicul. Mai ales cu cei din licee.”

 

costintuchilaȘTIRIbudapesta,bufniță,rasism,teatrul maghiar timișoara,toleranță,trupa Lakmusz Csoport,white coffe
În Sala Studio a Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timişoara vă avea loc miercuri, 4 decembrie 2013, la ora 19.00, spectacolul White Coffee al trupei Lakmusz Csoport din Budapesta, realizat în coproducţie cu teatrul Divadlo Unlimited. Actorii trupei independente de teatru Lakmusz Csoport sunt toţi absolvenţi ai Universităţii...