zbang musical sibiu la festivalul melodrama polonia

Spectacolul Zbang – A Musical Abba Fantasy, produs de Departamentul de Artă Teatrală din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu în colaborare cu Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu va participa la cea de-a VII-a ediție a Festivalului Melodrama – European School Theatre Festival, care se va desfășura în perioada 21–24 august 2014 la Jelcz-Laskowice (Polonia). Spectacolul tinerilor actori sibieni va avea loc în seara zilei de 23 august 2014.

zbang teatrul sibiu

Zbang – A Musical Abba Fantasy. Foto: Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu

Scenariul original: Catherine Johnston. Coordonator traducere text: Anca Tomuș. Traduceri cântece: Maria Soilică. Adaptare scenariu: Șerban Puiu. Regia: Șerban Puiu. Asistent regie: Codruța Presecan. Coordonatori muzicali: Constantin Iridon și Melinda Samson. Coregrafia: Adriana Bârză. Scenografia: Mihai Păcurar și Șerban Puiu. Proiecții video: Radu Nechit, Vlad Bacalu și Szore Iozsef. Manager proiect: Luminiţa Puiuleţ. Asistent proiect: Teodora Ocneriu. Sunet: Dan Corcoveanu şi Codruţa Presecan. Lumini: Dorin Părău. Distribuția: Maria Soilică, Alexandra Șerban, Alexandru Dobrița, Cristi Timbuș, Anton Balint, Vlad Bacalu, Cristina Blaga, Rada Constantinov, Iulia Popa, Tudor Răileanu.

Zbang – A Musical Abba Fantasy este primul musical montat la Sibiu, o adaptare originală a celebrului musical Mamma mia. Concepția regizorală semnată de Șerban Puiu sugerează atmosfera de Broadway și propune tinerilor de azi o perspectivă a culturii pop și flower power a anilor ’70. În spectacol se cântă live, iar numerelor de musical ale show-ului original li se adaugă crearea unor momente noi având ca bază muzicală alte melodii celebre ale epocii, care au fost asimilate scenariului original. Decorul spectacolului este realizat exclusiv din proiecții gândite de scenograful Mihai Păcurar.

zbang musical sibiu

În Sibiu au avut loc două reprezentații cu Zbang – A Musical Abba Fantasy la sfârșitul lunii mai, iar o a treia reprezentație a avut loc în timpul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, cu un imens succes în fața unui public tânăr, care s-a bucurat de acest spectacol plin de muzică și culoare.

Festivalul de la Jelcz-Laskowice a debutat în anul 2008, când a reunit spectacole de teatru din Polonia și Italia, cu intenția de a crea și o relație de afaceri între cele două țări. Un an mai târziu este cunoscut sub numele de „Melodrama” Travel Italian-Polish Lower Silesia, iar din 2010 cunoaște o mare deschidere internațională și adoptă numele Melodrama – The European Festival of Theatre Schools in Lower Silesia. Alături de companii de teatru încep să fie invitate și trupe ale universităților din Franța, Italia, Spania și Germania, au loc spectacole muzicale, precum și ateliere de teatru susținute de profesori calificați. Din anul 2012 Festivalul este deschis și universităților de muzică și se bucură de participarea unor universități din Grecia, Austria, Germania și Rusia, devenind Melodrama – European School Theatre Festival.

În cadrul ediției din acest an, Șerban Puiu, regizorul spectacolului Zbang – A Musical Abba Fantasy va susține un atelier de teatru în data de 24 august 2014, prin care propune un set de exerciții al căror scop este conștientizarea legăturii dintre corp și minte. „Este vorba despre conștientizarea și controlul dinamicii trupului prin impuls mental. Mișcarea se interiorizează prin concentrarea pe un proiect imaginar și gândul se exteriorizează prin expresie corporală. Realizarea unității funcționale minte-corp este primul pas în arta actorului.” (Șerban Puiu).

Daniela Plopeanu

PR, Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu

 

 

costintuchilaFESTIVALURIeuropean school theatre,festivalul melodrama polonia,polonia,serban puiu,teatrul radu stanca sibiu,universitatea lucian blaga sibiu,zbang a musical abba fantasy
Spectacolul Zbang – A Musical Abba Fantasy, produs de Departamentul de Artă Teatrală din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu în colaborare cu Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu va participa la cea de-a VII-a ediție a Festivalului Melodrama – European School Theatre Festival, care se va desfășura în...