zilele-culturii-austriece

În cadrul primei ediții a Zilelor Culturii Austriece, miercuri, 16 noiembrie 2016, la ora 19, în sala Studio a Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara va avea loc spectacolul Curie_Meitner_Lamarr indivizibil de Sandra Schüddekopf și Anita Zieher, în regia Sandrei Schüddekopf.

cml_photo-01

Zilele Culturii Austriece se desfășoară în perioada 14–16 noiembrie 2016, fiind un eveniment organizat în contextul proiectului „300 de ani de lumină”, de către Primăria Municipiului Timișoara, Consiliul Local al Municipiului Timișoara, Casa de Cultură a Municipiului Timișoara, Forumul Cultural Austriac București și Asociația Culturală „Musikforum Europa”,  în colaborare cu Teatrul German de Stat, Muzeul de Artă Timișoara și Lectoratul Austriac din cadrul Universității de Vest.

cml_photo-07

Fotografii din spectacol

Curie_Meitner_Lamarr indivizibil este o coproducție portraittheater și Theater Drachengasse din Viena. Spectacolul pune în scenă poveștile a trei cercetătoare care reprezintă în mod exemplar realizările feminine în domeniul tehnic și științific: dubla câștigătoare a premiului Nobel și inventatoarea radioactivității, Marie Curie, fiziciana Lise Meitner, specialistă în fizică atomică și actrița de origine austriacă Hedy Lamarr, cu cercetarea sa în domeniul salturilor de frecvență. Pe cât de diferite au fost alegerile lor de viață, pe atât de surprinzător de asemănătoare sunt biografiile lor. Viețile lor de femei nu pot fi separate de parcursul lor de cercetătoare. Secvențe din viețile lor, din succesele și obstacolele întâmpinate de acestea se întrepătrund în cadrul spectacolului cu conținuturi științifice și cu pasiunea pentru cercetare.

logo revista teatrala radioVezi: Arhiva rubricii Știri

costintuchilaȘTIRICurie_Meitner_Lamarr indivizibil,hady lamarr,lise meitner,marie curie,stiri rtr,Zilele Culturii Austriece
În cadrul primei ediții a Zilelor Culturii Austriece, miercuri, 16 noiembrie 2016, la ora 19, în sala Studio a Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara va avea loc spectacolul Curie_Meitner_Lamarr indivizibil de Sandra Schüddekopf și Anita Zieher, în regia Sandrei Schüddekopf. Zilele Culturii Austriece se desfășoară în perioada 14–16...